SON DAKİKA
Hava Durumu

Başsavcı Lutsenko: “Stalin’i mahkemeye verdik…”

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, Kırım Tatarlarını vaktiyle sınır dışı eden milyonlarca insanın katili Stalin'e dava açtıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Başsavcı Lutsenko: “Stalin’i mahkemeye verdik…”

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili ve Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi  Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı Gündüz Mammedov ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sibiga, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi'ne dün 26 Eylül’de, kısa bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Ziyaret esnasında Rusya'nın Kırım'daki insan hakları ihlalleri, Kırım'ın işgali bağlamında Kırım Tatar diasporasının görevleri hakkında konular görüşüldü. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, Avrupa ülkelerinin Kırım işgalini yakından takip ettiklerini belirtti.

Başsavcı konuşmasının devamında, geçmişten bugüne devam eden tüm davaları takip etmenin, kendisinin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtirken, milyonlarca insanın katili Josef Stalin’e karşı da dava açtıklarını açıkladı.

İşte Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Benim görevlerimden biri de şu; Geçmişte veya şu anda devam eden bütün davaları incelemek. Kırım Tatarlarını vaktiyle sınır dışı eden Stalin'e açtığımız davayı bazıları gülerek karşıladı ve 'Zamanında ölmüş bir insana nasıl dava açıyorsunuz?' dediler. İnsanlık suçu işleyen herkese dava açma hakkına sahibiz.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.