SON DAKİKA
Hava Durumu

Başsavcı: "Saakaşvili tutuklanmayacak ve iade edilmeyecek"

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, sınırın bozulması esnasında Ukraynalı sınır muhafızlarını dövenlerin cezalandırılacağını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2017 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Başsavcı: "Saakaşvili tutuklanmayacak ve iade edilmeyecek"

Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko, Gürcistan’un eski Cumhurbaşkanı, eski Odesa Valisi Mihail Saakaşvili’nin düzene aykırı şekilde Ukrayna sınırını geçtiğinden dolayı tutuklanmayacağını ve iade edilmeyeceğini ifade etti.
 
Kiev’de 16 Eylül tarihindedüzenlenen YES-2017 (Yalta Avrupa Stratejisi) forumuna katılan Yuriy Lutsenko, “Başsavcı olarak Sakaşvili’nin ilgili dava çerçevesinde tutuklanmayacağını kaydediyorum. Saakaşvili, ikamet tezkeresi veya sunduğu başka bir belgeye sahipken ülkeden iade edilmeyecek” diye kaydetti.



159128



Sınırı yasa dışı olarak geçtiği sırada Saakaşvili’ye eşlik edenlerin “cinai davalyla sorunları olacağını” ifade eden Lutsenko, “Ukraynalı sınır muhafızlarını dövenlere yönelik cinai dava başlatılacak ve tutuklanacak. Onlar 7 yıl hapis cezasına çarptırılmalı. Tüm politikacılar bilmeli ki miting düzenlemek mümkün ve gerekiyor, ama bununla birlikte sınırları savunan askerler ve subayları dövmek mümkün değil” diye devam etti.
 
Bilindiği gibi Gürcistan’ın iade edilmesini talep eden, Ukrayna vatandaşlığından çıkarılan Mihail Saakaşvili 10 Eylül tarihinde Polonya’dan Ukrayna’ya giriş yaptı.
 
Lviv bölgesi polisi Şerinigi sınır kapısında yasa dışı sınır geçişi ile ilgili dava çerçevesinde 5 kişiyi gözaltına aldı. Ukrayna sınır Güvenlik Teşkilatı, Ukrayna İdari Kanunu’nun 204,1. maddesi (Ukrayna devlet sınırının yasa dışı olarak geçilmesi veya yasa dışı geçme girişiminde bulunulması) gereğince 4 basın mensubu ve 10 yabancı vatandaşlar dahil olmak üzere 15 kişi hakkında olay ile ilgili idari protokol düzenledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.