SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı Trakya'da Türk açılımı

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2010 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2010 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Batı Trakya'da Türk açılımı
Batı Trakya'daki Rodop ili PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman, Yunan basınında çıkan "Batı Trakya Türk azınlığının durumunu iyileştirmek amacıyla hükümetin rapor hazırladığı" şeklindeki haberlerin memnuniyet verici olduğunu söyledi. 
Hacıosman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandrdeu'nun, seçimden önceki konuşmalarında, "iktidara geldiklerinde bu konuda olumlu adımlar atılacağına" ilişkin sözleri bulunduğunu belirterek, "Beklentimiz, söylenenlerin fiiliyata geçirilmesidir" dedi.
Önümüzdeki günlerde azınlık konularını görüşmek üzere Atina'da çeşitli bakanlarla alınmış randevuları bulunduğunu belirten Hacıosman, "Bu konuda haberlerin çıkması bile bizim için önemlidir. Hükümetimiz tarafından azınlık konusunda atılacak her türlü adım tarafımızdan destek göreceği gibi, toplumumuz tarafından da büyük bir mutlulukla karşılanacaktır. Ancak önemli olan, söylenenlerin ve yazılanların fiiliyata geçirilmesidir" diye konuştu.
Yunan basınında çıkan haberlerde, "Yunan hükümetinin Batı Trakya azınlığının durumunu iyileştirmek amacıyla bir rapor hazırladığı" öne sürülmüştü.
  Haberlerde, "Papandreu'nun, Türk azınlığının din ve eğitimle ilgili konuların Dışişleri Bakanlığının yetkisinden alınarak İçişleri Bakanlığına bağlanmasını kararlaştırdığı" kaydedilmişti.

AA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.