SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktar KIZILELMA 3. testi başarıyla geçti

Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı, Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi'ni başarıyla tamamladı. Üçüncü uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar KIZILELMA, 20 bin feet irtifada testi başarıyla geçti.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2023 21:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayraktar KIZILELMA 3. testi başarıyla geçti

Baykar Teknoloji tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, bir aşamayı daha başarıyla geçti. Orta İrtifa Sistem Tanımlama Testi olarak ifade edilen üçüncü test uçuşunu da başarıyla geçen KIZILELMA, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezinde düzenlenen test uçuşunu gerçekleştirdi.

BAYRAKTAR KIZILELMA, 20 BİN FEET İRTİFAYA ÇIKARAK UÇUŞ TESTİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Üçüncü test uçuşunda 20 bin feet irtifada nefes kesen bir uçuş yapan insansız savaş uçağı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın yönetiminde uçuşunu gerçekleştirdi.

Ayrıca, uçuş testine eşlik eden Bayraktar AKINCI, kamerasıyla Bayraktar KIZILELMA’yı gökyüzünde takip etti. 

KIZILELMA'NIN SERİ ÜRETİMİ 2024'TE

İnsansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’nın seri üretim tarihi de belli oldu. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 2024’ün başında KIZILELMA için seri üretime geçeceklerini ifade etti.

BAYRAKTAR TB3 İLK KEZ 27 NİSAN-1 MAYIS'TA SERGİLENECEK

Öte yandan, BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yeni üretim Bayraktar TB3 SİHA'nın çıktığını duyurdu. Bayraktar TB3 SİHA ve Bayraktar KIZILELMA ilk kez halka açık bir şekilde İstanbul Havalimanı'nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST'te 27 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihlerinde görücüye çıkacak.

Selçuk Bayraktar, “Bayraktar TB3 ve Bayraktar KIZILELMA inşallah İstanbul’da 27 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek TEKNOFEST’te milletimizle buluşacak. Tüm milletimizi teknolojinin kalbinin çaptığı yere Milli Teknoloji Hamlesi’nin merkezi olan TEKNOFEST’e, İstanbul’a, Atatürk Havalimanı’na bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.