SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşmiş Milletler’den 'Kerkük' uyarısı

BM Genel Sekreter Sözcülüğü, "Tartışmalı bölgelerde referandum düzenlemek, özellikle de Kerkük'te, istikrar bozucu." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşmiş Milletler’den 'Kerkük' uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) özellikle Kerkük'ü de dahil ederek tartışmalı bölgelerde düzenlediği sözde referandumun "istikrar bozucu" olduğuna dair bir uyarıda bulundu.



BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Antonio Guterres'in Irak hükümeti ile IKBY arasında öne çıkan sorunların anayasa, ortaklık ve karşılıklı saygı esasına dayalı bir şekilde çözülmesi fırsatının yakalanamamasından üzüntü duyduğu belirtildi.



 



159725



Iraklı yetkililer, Irak anayasasına aykırı bir şekilde, komşu ülkeler ve uluslararası toplumun itirazlarına rağmen tek taraflı ilan edilen referandumun Peşmerge kontrolündeki tartışmalı bölgelerde de düzenlendiğine işaret eden açıklamada, "Tartışmalı bölgelerde referandum düzenlemek, özellikle de Kerkük'te, istikrar bozucu." dedi.



Irak merkezi hükümeti ve IKBY arasında öne çıkan bütün sorunların "diyalog ve uzlaşı" yoluyla çözülmesi gerektiğini hatırlatan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane ,"Genel Sekreter Antonio Guterres, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bugün düzenlediği referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma potansiyelinden endişe duyuyor." ifadesini de kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.