SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brezilya başkanı görevden alındı

Brezilya Başkanı Dilma Roussef, Senato kararıyla görevinden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Brezilya başkanı görevden alındı

Brezilya Başkanı Dilma Roussef, bir süredir devam eden soruşturmalar akabinde, senato kararıyla görevden alındı.

BBC'nin haberine göre, Senato kararı 61'e 20 oy çokluğuyla aldı. Dilma Roussef'in yolsuzluk ve görevi kötüye kullanmak suçlarından süren soruşturması nedeniyle Senato daha önce geçici olarak yetkilerini askıya almıştı.

Roussef'in rakiplerinden, dönemin Temsilciler Meclisi başkanı Eduardo Cunha'nın gensorusunun kabulü ile başlayan süreç, bugün yapılan oylama ile Roussef'in görevden alınması ile sonuçlandı.

Roussef, Brezilya'nın ilk kadın devlet başkanıydı.Roussef'in yetkilerinin alınmasından bu yana vekaleten Başkanlık görevi yürüten Başkan Yardımcısı Michel Temer'in, Roussef'in kalan başkanlık süresini tamamlayarak 2019 başına dek asaleten Devlet Başkanı olması bekleniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.