SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP referandumun iptali için YSK'ya başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi, 16 Nisan anayasa referandumunun iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na başvurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
CHP referandumun iptali için YSK'ya başvurdu

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 16 Nisan Pazar günü yapılan anayasa değişikliği referandumunda mühürsüz zarfları geçerli oy olarak kabul etmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), referandumun iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu.



Referanduma ilişkin YSK'ya parti adına itirazda bulunduktan sonra gazetecilere bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, mühürsüz zarfların mühürlülerden ayrılmadığını, dolayısıyla kaç mühürsüz oy kullanıldığının tespit edilemez olduğunu söyledi.



154786



Tezcan, seçimlerinin iptalini istediklerini belirterek, “Sayım sırasında mühürsüz oylar ayrılmamıştır. O nedenle, ne kadar mühürsüz oy olduğunu bilmiyoruz. Yeniden saymayla bu iş çözülemez. Oylamanın iptal edilemesi gerekmektedir.  O gün yapılan şikayetleri ısrarla yapmamıza rağmen, seçimin yargı denetimi altında geçmesi için kurulan YSK, seçim güvencesini ortadan kaldırmanın aracı haline gelmiştir.” dedi.



Bu halde anayasa değişikliği yürürlüğe girse bile meşru olmayacağını belirten Tezcan, “Halk oylamasının iptalini istiyoruz. Gelinen noktada meşrutiyeti sağlayacak tek şey bu oylamanın iptalidir.” diye konuştu.



 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.