SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin Dışişleri Bakanı görevden alındı: Yerine hangi isim geliyor?

Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi, mevcut Dışişleri Bakanı Çin Gang'ı görevden aldı. Boşalan bakanlık koltuğuna kimin geleceği merak konusu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin Dışişleri Bakanı görevden alındı: Yerine hangi isim geliyor?

Uzun süredir kamuoyu önüne çıkmayan Çin'in mevcut Dışişleri Bakanı Çin (Qin) Gang görevden alındı. Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi, 25 Temmuz 2023 tarihindeki geleneksel 4. oturumda, Çin Gang'ın dışişleri bakanlığı görevinden alınmasına ve 69 yaşındaki Wang Yi'nin dışişleri bakanı olarak atanmasına karar verdi.

Şİ CİNPİNG KARARI İMZALADI

Ayrıca aynı oturumda Pan Gongsheng, Çin Merkez Bankası başkanlığına getirildi. Çin devlet başkanı Şi Cinping ise komitenin 4. oturumunda alınan kararları onaylayan başkanlık kararnamesini imzaladı.

ÇİN'İN EN GENÇ DIŞİŞLERİ BAKANI

57 yaşındaki Çin Gang, Çin'de bu göreve gelen en genç dışişleri bakanıydı. Çin'in diplomatik temaslarının arttığı bir dönemde bugün görevden alınan bakanın, 25 Haziran'dan beri halkın karşısına çıkmaması dikkat çekiyordu. 

Şİ İLE İYİ BİR İLİŞKİ KURMUŞTU

Çin Gang ayrıca Çin lideri Şi Cinping'in sağ kolu olarak kabul ediliyor. Şi Cinping'e birçok yabancı ziyarette eşlik etmiş, 2016 yılında Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi Başkanı olarak görev yapmıştı. Son olarak 2016 yılında, Çin'in Hangzhou şehrinde düzenlenen G-20 zirvesinin hazırlanmasına yardımcı olmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.