SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin Kanada’dan hava satın alıyor

Kanada’dan Çin’e 4 bin temiz hava tüpü gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2015 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin Kanada’dan hava satın alıyor

İngiliz The Telegraph gazetesi, Çin’de yaşanan ciddi hava kirliliği nedeniyle Çinlilerin Kanada’dan temiz hava satın almak zorunda kaldığını açıkladı.

Bu işi ile uğraşan Kanadalı Vitality Air şirketinin daha geçen yıl Edmonton şehrinde kurulduğu ama Çin’e ürün satışını yaklaşık 2 ay önce başladığı bildirildi.

Vitality Air kurucularından Moisei Lem, The Telegraph gazetesine yaptığı konuşmada, “500 temiz hava tüpünden oluşan ilk partimiz dört gün içinde satıldı” dedi. Lem, şimdiye kadar Çin’e 4 bin tüpün gönderdiğini belirtti.

7,7 litrelik söz konusu tüplerin 100 yuana (15 dolar) satıldığını yazan The Telegraph, Çin’de bir soda şişesinin 50 kat daha ucuz olduğunu kaydetti.

Temiz hava tüplerinin en çok büyükşehirlerde yaşayan insanların satın aldığı bildirildi.

Daha önce Çin’in Ulusal Meteoroloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Çin'in kuzey kesimlerinde, Şandong, Hınan, Şanşi ve Hıbey eyaletinin yanı sıra başkent Pekin'de hava kirliliği nedeniyle sarı alarm verildiği belirtildi. Devlet yetkilileri, hava kirliliği yoğun olan bölgelerde yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere solunum yolu rahatsızlığı olanların sokağa çıkmaması konusunda uyarıda bulunuyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.