SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların Kırım’dan çıkış kuralları değişti

Ukrayna Bakanlar Kurulu, çocukların Kırım’dan çıkış kurallarını değiştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2015 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çocukların Kırım’dan çıkış kuralları değişti

Ukrayna hükümeti, çocukların Kırım’dan çıkış kurallarını değiştirdi.

Kırım İnsan Hakları Saha Misyonu Başkan Yardımcısı Olga Skripnik, “Çocukların Kırım’dan çıkışı ile ilgili değişiklikler var” dedi.

Kiev’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Skripnik, “Artık çocuğun (Kırım’dan) çıkabilmesi için bir velinin olması yeterli. Eskiden kurallar başka idi, çünkü diğer velinin noter tasdikli izni gerekiyordu. Şimdi bu yeni kurallar çıkış zamanında geçerli olacak, ama çocuk Kırım’a giriyorsa, diğer velinin iznine yine de gerek olacak” diye konuştu.

Haziran ayının başında Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım ile Ukrayna'nın ana kısmı arasındaki idari sınırda uygulanacak geçiş kurallarını onayladı.

Daha sonra Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, hükümet üyelerinden Kırım’a giriş meselesini çözmelerini istedi.

22 Eylül tarihinde ise Ukrayna Bakanlar Kurulu, yabancı ülke vatandaşları ve vatandaşlığı olmayan kişiler için Ukrayna’nın anakarası ile geçici olarak işgal edilen Kırım arasındaki giriş-çıkış kurallarını değiştirerek basın mensupları ve bazı diğer kategoriler için Kırım'a girişi kolaylaştırdı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.