SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: "Aksyonov’un açıklamaları blöf"

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Rus yönetimi Başkanı Sergey Aksyonov’un yarımadada Ukrayna’dan sağlanan elektriğe ihtiyaç olmadığı ile ilgili açıklamalarını yorumladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2015 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2015 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: "Aksyonov’un açıklamaları blöf"

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Kırım Rus yönetimi Başkanı Sergey Aksyonov’un yarımadada Ukrayna’nın ana kısmından sağlanan elektriğe ihtiyaç olmadığı ile ilgili açıklamalarını “blöf” olarak nitelendirdi.
 
Refat Çubarov, 8 Aralık tarihinde Ukrayna’nın bir radyosunda yaptığı konuşmada, “Aksyonov, sadece Kırım toplumunun dışında da sınırsız hayalci olarak, iddiaları ve tahminlerinden birini bile yerine getirmeyen bir insan olarak biliniyor. Onun yaptığı açıklama da blöf” diye kaydetti.
 
Ukrayna’nın ana kısmından işgal edilen Kırım’a elektrik sevkiyatının abluka öncesi hacmin yüzde 25 oranında yenilendiğini dile getiren Çubarov, Ukrayna Parlamentosu’nun ilgili kararı olması halinde 1 Ocak 2016 tarihinden sonra Ukrayna'dan Kırım'a giden elektriğin kesilebileceğini söyledi.
 
Refat Çubarov, “Bu durumda söz konusu karar için sorumluluk Ukrayna Parlamentosu’nun üzerinde olacak” dedi.
 
Daha önce işgal edilen Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, Ukrayna’dan gelen elektriğin kullanılmayacağını açıkladı. İşgalci Rus hükümeti, Ukrayna’dan gelen elektriğe ihtiyaç olmadığını ileri sürdü.
 
Herson bölgesinde işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan her 4 hatta da elektrik direklerinin patlatılması nedeniyle 22 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlanması durduruldu. Kırım’a elektrik sağlanamaması nedeniyle işgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi. Kırım’da elektriğin olduğu benzin istasyonlarında kuyruklar oluştu, bazı marketler kapandı, yarımada sakinleri çok sayıda mum, ekmek ve fener satın almaya başladı.
 
2 Aralık'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla Rusya’dan işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayacak hattın ilk ayağının açılış töreni yapıldı. Hat üç gün çalıştıktan sonra arıza yaptı.
 
Kırım ablukası koordinatörü Lenur İslâmov, 7 Aralık tarihinde enerji ablukasının Kırım sakinleri için sıkıntı oluşturmaması gerektiği nedeniyle aktivistlerin Kahovka-Titan elektrik hattının devreye sokulmasına izin verme kararına vardığını açıkladı. Refat Çubarov, söz konusu elektrik hattının en fazla 220 MW elektrik sağlayabildiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.