SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: “ATR’ye bütçeden finansman sağlanacak”

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, ATR televizyonunun finansmanı için diğer kaynakların bulunmaması halinde finansmanın hükümetin ayırdığı bütçeden sağlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: “ATR’ye bütçeden finansman sağlanacak”

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, ATR Kırım Tatar televizyonunun finansmanı için alternatif kaynakların bulunmaması halinde finansmanın hükümetin belirlediği bütçeden sağlanacağını bildirdi.
 
Kiev’de 30 Aralık tarihinde düzenlenen “Kırım’ın İşgalden Kurtuluşu: Devlet ve Toplumun 2016 Yılı İçin Görevi” adlı basın toplantısında konuşan KTMM Başkanı Refat Çubarov, hükümetin Kırım Tatar Milli Meclisi’ne değil Kırım Tatar halkının ihtiyaçlarını karşılanma programlarına devlet finansmanı öngördüğünü anlattı.
 
Çubarov, “Artık üzerimizde büyük sorumluluk var. Bunu olabildiği kadar şeffaf şekilde nasıl yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bugün Ukrayna Maliye Bakan Yardımcısı ile bu konuyu görüşeceğiz. Başka bir finansman kaynağı bulamadığımız halde ATR’nin finansmanına belirli bir öncelik verilecek” diye kaydetti.



27326



“Kırım Müftüsü FSB’nin tam kontrolü ve baskısı altında”
 
QHA muhabirinin bildirdiğine göre KTMM Başkanı Refat Çubarov, basın toplantısında Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev’e ilişkin fikrini paylaştı. Çubarov’un söylediğine göre Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablayev Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) tam kontrolü ve baskısı altında.
 
Hacı Emirali Ablayev ile son kez birkaç ay önce Ankara görüştüğünü belirten Çubarov, “Günümüzde Kırım’da bulunanlardan söz ettiğimizde kendimizi onların yerine koymalıyız ve belirli durumlarda onları haklı gösterebiliriz, ama öte yandan bakılırsa onlar tehditle onur prensiplerinden uzaklaştı. Kırım Müftüsü Ablayev ile son kez birkaç ay önce Ankara’da görüştüm. Onun Rusya FSB’sinin tam kontrolü ve baskısı altında olduğunu söyleyebilirim. Onların bazen mecbur tutulduğu şeyleri yapmak zorunda kaldığı anlanmalı” diye konuştu.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.