SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşkabat'ta hem Türkmenistan hem Gürcistan ile görüşme

Türkmenistan'ın tarafsızlığının 20. yıl dönümü etkinliği dolayısıyla Aşkabat'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile de bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2015 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2015 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşkabat'ta hem Türkmenistan hem Gürcistan ile görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’ın tarafsızlığının 20. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Aşkabat'ta düzenlenen Tarafsızlık Konferansı'na katıldı.

Konferansta barış ve istikrarı tehdit eden ihtilafların uluslararası toplumu ve kuruluşları daha fazla sorumluluk almaya yönelttiği bir sürecin yaşandığını ifade eden Erdoğan, sivil kayıplar ve toplu göç olaylarının bir an önce hukuk ve işbirliği çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını arzu ettiğini söyledi. 

Türkiye'nin 1991'de bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan'ı ilk tanıyan ve büyükelçilik açan ilk ülke olduğunu hatırlatarak Türkmenistan'la olan ilişkilere Türkiye'nin gereken önemi gösterdiğini, Aşkabat'ta Birleşmiş Milletler Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölge Merkezi'nin açılmış olmasının, Türkmenistan'ın uluslarası ve bölgesel alanda oluşturduğu güven duygusunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkmenistan'la her alanda işbirliğinin sürdürüleceğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aşkabat’ta aynı zamanda Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile de bir araya geldi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin, güncel ve bölgelesel gelişmelerin konuşulduğu görüşmeye; 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.