SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı uzman öğretmen ve başöğretmen nedir ve nasıl olunur?

Uzman öğretmen ve başöğretmen nedir ve nasıl olunur? Maaşı ne kadar?

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2021 22:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı uzman öğretmen ve başöğretmen nedir ve nasıl olunur?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün 20. Milli Eğitim Şûrası yapıldı. Erdoğan, burada öğretmenlerle ilgili yeni düzenlemeyi kamuoyuyla paylaştı. Bu kapsamda, meslekte 10 yılını dolduran öğretmenlere uzman öğretmenlik hakkı getirilecek. Öte yandan, Uzman öğretmenlik ile derece alacak olan öğretmenlerin maaşlarına da 1000 TL artış yapılacak.

Uzman öğretmenler belirlenen sınava katılarak başöğretmen olabilecekler. Yüksek lisans yapan öğretmenler bu sınavdan muaf olacak. Sınavdan başarılı olanlar başöğretmen unvanıyla görev yapacak..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmenleri ilgilendiren yeni açıklaması merak konusu oldu. Erdoğan, 10 yılını dolduran öğretmenler için bu kavramın kullanılacağını ifade etti. Diğer taraftan eğitimlerini yüksek lisans ve doktora seviyesine taşıyan öğretmenlerin uzman öğretmen ve baş öğretmen sıfatına kadar çıkabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ek göstergelerin de 3600'e çıkacağını duyurdu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde - Günün Haberleri UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK NEDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için şu açıklamada bulundu:

"Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını artık bir kenara bırakıyoruz, bunun yerine bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkanını getiriyoruz. Uzman öğretmenlerimiz hem bir derece alacaklar hem de maaşlarında 1000 TL artış olacaktır. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz ise sınavdan muaf tutulacaktır. Uzman öğretmenler sınavda başarılı olduklarında başöğretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Maaşlarında da 2000 TL artışa gideceğiz. Doktora yapmış öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaktır. 1. derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini 3600'e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar. Bu tarihi reformun şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.