SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova Merkez Camii'nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte Moskova Merkez Camii'nin açılışına katıldı

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2015 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2015 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova Merkez Camii'nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova Merkez Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Kremlin Sarayı'nda Putin ile görüşme yapan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüştü.

İş adamı Süleyman Kerimov'un sponsorluğunda Rusya Müslümanları Dini İdaresi tarafından inşa ettirilen, 10 bin kişinin aynı anda namaz kılma kapasitesine sahip olan, Moskova Merkez Camii'ye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından da destek verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Bu eserin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın bu camiinin yapımında katkıda bulunmuş olması milletimiz için bahtiyarlık vesilesidir. Moskova Merkez Camii'nin bugün insanlık olarak ihtiyaç duyduğumuz barışa katkı sunmasını Allah'tan temenni ediyorum.

Ben bu vesile ile Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyaya büyük Rus Edebiyatçısı Tolstoy'un şu cümlesini iletmek istiyorum: Hayatta en önemli uğraş iyiliktir. Tolstoy başka bir hikâyesinde art niyetle yakılan ateşin o evle birlikte tüm köyü yakabileceğini söylüyor.

Dünyada olan gelişmeleri de bu bakış açısıyla ele almalıyız. Oluşan durumları iyilik vicdan ve adaletle ele almalıyız. Dedi

İşgalci Rusya'nın Cumhurbaşkanı Putin ise yaptığı konuşmada, Moskova Merkez Camisi açılışının Rusya Müslümanları için önemli bir olay olduğunu belirterek, açılışı yapılan caminin farklı dinleri bünyesinde barındıran Rusya'ya yakışır bir eser olduğunu söyledi.

Putin, Camii'nin inşaatında başta Türkiye ve Kazakistan olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

İslam'ın Rusya'nın "ayrılmaz bir parçası" olduğuna vurgu yapan Putin, Müslüman kanaat önderlerinin, Rusya'da barışın ve toplumsal anlayışın gelişmesi ve aşırılıkla mücadeleye önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Kırım'ı hukuk dışı işgal ederek tüm uluslararası anlaşmaları çiğnediğini, Ukrayna'da teröre destek verdiğini, Kırım işgalini legalleştirmek için "çarptırılmış yalanlar üzerine kurulu" propaganda yaptırdığını, Kırım’a liderlerin girişini yasakladığını, hapse attırdığını, halka baskı yaptığını hatırlamayan  Putin,  terör örgütü IŞİD'in ideolojisinin "çarpıtılmış yalanlar üzerine kurulu" olduğunu belirterek, Rusya Müslümanları dini liderlerinin bu tarz propagandalara karşı "cesurca ve erkekçe" karşı koyduğunu ifade etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.