SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Yuşçenko açlık belgeselinde oynadı

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2008 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2008 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Yuşçenko açlık belgeselinde oynadı
economic-ua.com sitesinin haberine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko “James Ernest Meys’in Mumu” adlı filminde rol aldı. Viktor Yuşçenko 1932-1933 yıllarında devlet eliyle gerçekleştirilen suni kıtlık ve sonuçta ortaya çıkan açlığın (Golodomor) açık ve düzenli bir şekilde değerlendirmesini ilk yapan James Meys ile yaptığı görüşmeler ile ilgili anıları anlattı. Filmde demeçte bulunan Viktor Yuşçenko, Meys’in suni açlık kurbanları mumla anması teklifini öne sürdüğünü hatırlattı. Ukrayna Cumhurbaşkanı “Eğer James Meys bugün hayatta olsaydı, kendisine artık gerçek Ukraynalı olduğunu söylerdim, Ukrayna halkı adına halkımız uğruna yaptığı için şükranları sunardım” dedi.

Yeni belgesel filmi Viktor Yuşçenko’nun 2 Aralık 2005 tarihinden emrine göre ve Ukrayna Turizm ve Kültür Bakanlığının desteği ile çekildi. Yeni belgeselde rol alan ünlü Ukrayna politik bilimciler, tarihçiler, toplum adamlar Ukrayna’da ortaya çıkan açlık faciası ile ilgili yorumlara bulunuyorlar, izliyecilerle James Meys ile ilgili hatıralarla paylaşıyorlar.

“James Ernest Meys’in Mumu” adlı belgeselin tanıtımı 18 Şubat’ta yapılacak. Belgesel 2008’nin Mart ayına kadar televizyon ekranlarına gelecek.

Çeviri: Elzara Ablâzova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.