SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanlığı İdaresi: NATO’ya girmek için henüz erken

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2014 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2014 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanlığı İdaresi: NATO’ya girmek için henüz erken

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Valeriy Çalıy, Ukrayna’nın, tarafsız askeri statüsünden dolayı sıkıntı çektiğini fakat NATO’ya girme kararı almak için henüz erken olduğunu belirtti.

7 Temmuz tarihinde ICTV televizyon kanalında katıldığı canlı yayında ülkenin tarafsız askeri statüsünün ‘kötü bir model’ olduğunu kaydeden Valeriy Çalıy, “Budapeşte anlaşmasının çalışmadığını gördük. Kolektif güvenlik sistemimiz yok, hiçbir yeni mekanizmamız yok, böylece vakumda kaldık” dedi.

Fakat günümüzde NATO üyeliğinden bahsetmenin henüz erken olduğunu söyleyen Çalıy, “Toplumu bölen faktörlerden söz edemeyiz. NATO üyeliği şimdilik toplumu bölüyor. Tüm Ukrayna razı olursa, NATO’ya girebiliriz. Avrupa’da güvenliği sağlayan bu büyük ve güçlü örgüt ile günümüzde yaptığımız işbirliği, kanunlarımızda belirtilen yönde ilerleyebilmemiz için yeterli” diye belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.