SON DAKİKA
Hava Durumu

Sinan Ateş kimdir?

Doç. Dr. Sinan Ateş uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 2019 yılında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlenen akademisyen Sinan Ateş, Ülkü Ocaklarının ilk kez suikaste uğrayarak hayatını kaybeden (eski) Genel Başkanı olarak hafızalara kazındı.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2022 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2023 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sinan Ateş kimdir?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde öğle saatlerinde Ankara'nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak'ta silahlı saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan Ateş ve arkadaşı ağır yaralandı.

SİNAN ATEŞ UĞRADIĞI SUİKAST SONUCU HAYATINI KAYBETTİ  

Ankara'nın Çukurambar mevkinde motosikletli saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğrayan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt Koru Hastanesi'ne kaldırıldı.
Ateş'in olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

BURSA'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Doç. Dr. Sinan Ateş’in cenazesi bugün sabah saatlerinde Bursa’ya getirildi. Mezarlıklar Müdürlüğündeki işlemlerin ardından Sinan Ateş'in (38) naaşı Bursa’daki Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi’nde bulunan ailesinin evinin önüne getirilerek helallik alındıktan sonra Bursa Ulu Cami’ye götürüldü.
Ateş, ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

SUİKAST SONUCU HAYATINI KAYBEDEN SİNAN ATEŞ İÇİN TAZİYE MESAJLARI

Uğradığı silahlı saldırı ile katledilen Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş için siyasiler ve tanınmış kişilerden taziye mesajları geldi. Sinan Ateş'e düzenlenen saldırının ardından muhalefet partileri yetkilileri yayımladıkları mesajlar ile suikasta tepki gösterdi. Pek çok isim menfur saldırının fail veya faillerinin bir an önce yakalanarak adalate teslim edilmesi ve cinayetin derhal aydınlatılması için çağrıda bulundu.
AK Parti ve MHP genel merkezlerinden ise söz konusu menfur olaya ilişkin açıklama gelmemesi dikkat çekti.
Siyasilerin mesajlarından öne çıkanlar şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine, dostlarına başsağlığı diliyorum. Devlet, bu cinayeti tümüyle aydınlatmalıdır. Sokakları karıştırmak isteyenlerin oyunlarına düşülmemelidir.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Hain bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı, akademisyen Doç.Dr.Sinan Ateş’in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Bu menfur saldırının failleri derhal ve mutlaka ortaya çıkarılmalıdır. (Meral Akşener, Zorlu'nun paylaşımını retweet yaptı)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Ankara’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı akademisyen Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Fail veya failler bir an önce yakalanmalı, cinayet akıllarda hiçbir soruya yer bırakmayacak şekilde aydınlatılmalıdır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyor; saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını temenni ediyorum.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Siyasal iklimin zehirlenmeye çalışıldığı böyle bir dönemde menfur bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları E. Genel Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen: Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Ankara’nın göbeğinde sokakta bir infaz gerçekleşiyor. Ne MHP, ne de Ak Parti’den kınama değil, başsağlığı dileği bile yok. Maktulün kimliğine bakınca bu durum tek kelime ile KORKUNÇ!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırıda yaşamını yitirdiğini büyük üzüntü ve endişeyle öğrendim. Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına başsağlığı diliyorum. Saldırının arka planının bir an önce açığa çıkmasını temenni ediyorum.
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Başkentin merkezinde işlenen bu cinayet tüm yönleriyle aydınlatılmalıdır.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ:

1-Bu ülkenin başkentinin orta yerinde bir insan öldürüldü. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı idi. Aynı zamanda bir akademisyendi. Ve ayrıca Ülkü Ocakları eski gn başkanı idi. Bu iktidar döneminde siyasetçilere ve de özellikle muhalif siyasetçilere iki yol bırakıldı:
2-Ya suikaste/saldırıya uğrayıp öleceksiniz ya da itibar suikastlerine düçar bırakılıp tutuklanacaksınız, cezaevlerine atılacaksınız. Bu cinayetin gerçek fail ve azmettiricilerinin de tıpkı diğer saldırı ve cinayetler gibi üzerine gidilmeyeceğini biliyoruz, maalesef!
3-Şimdi iktidara desem ki bu cinayeti ortaya çıkarmak devletin namus ve haysiyet meselesidir. Biliyoruz ki kulaklarının üstüne yatacaklar ve bir iki tetikçiyi yakalayıp çözdük ya diyecekler. Biz gelince çözeceğiz. Katledilen Sinan Ateş’e rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş: Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sn. Sinan Ateş’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dilerim.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt: Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş kardeşim, Hain ve kahpece bir pusuyla şehit edilmiştir. Katillerin Allah belasını versin. Ruhu şad, Mekanı Cennet olsun inşallah.

Eski MHP Milletvekili Atilla Kaya: Şerefsiz bir pusuda can veren, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş kardeşime Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum. Ülkücü camianın başı sağolsun!

SİNAN ATEŞ KIRIM VE UKRAYNA MESELELERİNİ BÖYLE ELE ALMIŞTI

Katledilen akademisyen Doç. Dr. Sinan Ateş'in vefatının ardından, Rus işgali altındaki Kırım Ukrayna ve konulu sosyal medya paylaşımları gündeme geldi. Sinan Ateş, 6 Ocak 2014 tarihinde yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

"Bir bozkurt yüreği-yaralı, yarım ve kandan bir yazı 'Ölsem de hürüm' Haritada Kerkük, Türkistan, Kırım hasret durağında Turan yazısı"

Ateş, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı geniş çaplı işgal saldırılarının başlancında yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer vermişti:

"Genelde Ukrayna devletinin toprak bütünlüğünün korunması özelde ise Kırım'ın Rus boyunduruğundan kurtulması temennimizdir. Hakkın değil de gücün geçer akçe olduğu bu uluslararası düzenin ise bir an önce sorgulanması ve değiştirilmesi gerekmektedir"

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

1984 yılında Balıkesir Dursunbey'de dünyaya gelen Sinan Ateş, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. 

2006 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünden mezun olan Ateş, aynı bölümden yüksek lisans eğitimi aldıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. 

Doktora eğitimininin ardından Hacettepe Üniversitesi'nde akademisyen olarak göreve başladı.

Sinan Ateş, 9 Ocak 2019 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Ülkü Ocakları Genel Başkanı olarak atandı. 

Akademik ve çevreci faaliyetlere gösterdiği ilgi ile takdir toplayan Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Dergisini akademik bir formata dönüştürerek göreve geldiğinde 10 bin olan tirajı kısa sürede 50 bine çıkardı. 

Ülkü Ocakları bünyesinde Bilge Türk adıyla bir gençlik dergisi ile Dönence adıyla bir edebiyat dergisi çıkararak Ülkü Ocakları bünyesine iki yeni dergi kazandırdı. 

Genel Merkez bünyesinde tiyatro grupları kurarak Türkiye genelinde Ülkü Ocaklarına tiyatro gösterileri yaptırdı. 

"Çevrecilik milliyetçiliktir” sloganıyla Ülkü Ocaklarında yoğun çevrecilik faaliyetlerine öncülük eden Ateş, nesli tükenen hayvanlara yönelik çalışmaları destekledi. 

Ateş görevi sırasında Ülkü Ocakları bünyesinde "Çocuklar için Nutuk" ve "Kutadgu Bilig" adlı çocuk yayınları çıkararak aktif bir yayın faaliyeti süreci başlattı. 

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, tarih 30 Aralık 2022'yi gösterdiğinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından Ankara Çukurambar'da uğradığı suikast sonucu 38 yaşında iken hayatını kaybetti. 

Suikaste kurban giden ilk Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, iki kız çoçuğu babasıdır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.