SON DAKİKA
Hava Durumu

Dr. Mahmut Çevik'ten Litvanya'da önemli temaslar

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik başkanlığındaki heyet, 29 Şubat ve 1 Mart 2024 tarihlerinde Litvanya'da görüşmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2024 22:37
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dr. Mahmut Çevik'ten Litvanya'da önemli temaslar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ve beraberindeki heyet, 27 Şubat 2024 tarihinde Polonya'da başladığı yurt dışı ziyaretlerini sürdürüyor. Dr. Çevik, 2 günlük Polonya programının akabinde Litvanya'ya geçerek önemli temaslarda bulundu.

29 Şubat 2024 tarihinde Türkiye'nin Vilnius Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin’i ziyaret eden Dr. Çevik, görüşmenin akabinde TİKA tarafından yenilenen Vilnius Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi Filoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mindaugas Kvietkauskas ile Türkolog ve Türkçe eğitim gören Litvan öğrencilerle bir araya geldi.

Ayrıca, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik ve Vilnius Büyükelçisi Görkem Barış Tantekin tarafından Litvanya’nın Trakai şehrinde Litvanya’nın ilk Ankara Büyükelçisi Karay Türkü Halina Kabaşaita ile de bir görüşme gerçekleştirildi.

Dr. Mahmut Çevik, 1 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde Kaunas şehrinde TİKA tarafından restore edilen Kaunas Cami’sinde, Müslüman Toplum Başkanı Nelli Mazitova ile görüşmesinin yanı sıra  Alekssandras Beganszkas ile bir araya geldi. Dr Çevik, ayrıca Litvanya’nın kurucu unsurlarından olan Tatar ve Karay Türkleri ile buluşarak sosyal ve kültürel projelere yönelik istişarelerde bulundu.

Dr. Mahmut Çevik’in Litvanya ziyareti ile ilgili resmî sosyal meyda sayfasından açıklamada bulunan Büyükelçi Tantekin, "TİKA Başkan Yardımcımız Sayın Mahmut Çevik ve heyetini Litvanya’da ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. TİKA tarafından desteklenen çok sayıda proje Türkiye ile Litvanya arasındaki tarihi dostluk ilişkilerini daha da güçlendiriyor." ifadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.