SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan Almanya'daki seçim afişlerinde

Almanya’da göçmenler tarafından kurulan Alman Demokratlar Birliği dikkat çeken bir seçim afişi ile seçmenlere ulaşmayı tercih etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Erdoğan Almanya'daki seçim afişlerinde

Almanya, 24 Eylül’deki genel seçimlerine tüm hızıyla hazırlanmaya devam ediyor. Almanya sokaklarında seçim afişleri boy gösterirken, göçmenlerin kurduğu Alman Demokratlar Birliği’ni hazırladığı afiş olay yarattı. Parti mensupları, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir toplantıda yaptığı konuşmayı afişlerinde kullandılar. Erdoğan’ın "Türkiye düşmanı partilere sakın ha oy vermeyiniz. Türkiye dostu olanlarla beraber olun. küçük partiymiş falan buna da bakmayın, onlara oyunuzu verin, onları büyütelim" konuşması afişlerde yer aldı.

AFİŞLERİN TÜRKLERİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGELERDE

Türklerin yoğun olduğu kentlerden biri olan Duisburg şehrinde sokaklara asılan AD-D seçim afişinde, Erdoğan’ın fotoğrafı ile birlikte "Türkiye dostu olanlarla beraber olun, onlara oyunuzu verin, onları büyütelim" ifadeleri yer aldı.

PARTİ YÖNETİMİN TERCİHİ

Söz konusu afişle ilgili Alman Demokratlar Birliği Duisburg İl Başkan Yardımcısı Muhammed Bozkurt, "Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının yer aldığı afiş, partimizin genel merkezi tarafından alınan kararla hazırlanmıştır. Biz de yerelde seçmene ulaşabilmek için sokaklara dağıtıyoruz. Afişte yer alan sözler de, bire bir cumhurbaşkanının ifadeleridir" diye konuştu.

Öte yandan, diğer bir göçmen partisi olan Yenilik ve Adalet Birliği Partisi (BIG), aylar önce 24 Eylül seçimlerine katılmama kararı almıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.