SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermeniler nereyi istiyor: NATO mu yoksa KGAÖ mü?

Ermenistan'da KGAÖ üyeliğini destekleyenler yüzde 10 azalırken, NATO üyeliği taraftarları yüzde 7 arttı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermeniler nereyi istiyor: NATO mu yoksa KGAÖ mü?

Ermenistan'da temmuz ayında yapılan bir anket çalışmasının sonuçları, şubat ayında yapılan önceki anketin verileriyle karşılaştırıldığında, Ermenistan'ın Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütüne (KGAÖ) üyeliğini destekleyenlerin sayısı yüzde 10 azaldı. Bu duruma karşın NATO üyeliği taraftarları ise yüzde 7 oranında arttı.

Anket çalışmasının sonuçları, Gallup Uluslararası Araştırma Merkezinin Ermenistan Temsilcisi Aram Navasardyan tarafından 10 Temmuz'da gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda açıkladı.

Navasardyan, temmuz ayında ankete katılanların yüzde 44,3'ünün Ermenistan'ın tarafsız bir ülke olması ve KGAÖ veya NATO üyesi olmaması gerektiğini, yüzde 16,9'unun KGAÖ üyeliğinin devam etmesi gerektiğini, yüzde 29'unun ise Ermenistan'ın NATO üyeliği için çaba göstermesi gerektiğini düşündüğünü açıkladı.

Navasardyan'a göre, katılımcıların yüzde 15,2'si Ermenistan'ın kesinlikle doğru yolda, yüzde 28,5'i ise kesinlikle yanlış yolda olduğunu düşünüyor.

Bu arada, Navasardyan katılımcıların yüzde 54,8'inin Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı olumsuz değerlendirdiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.