SON DAKİKA
Hava Durumu

Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkileri geliştirme sözü verdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan'ın eski ulaşım bağlantılarının restorasyonu, Azerbaycan ve Türkiye ile yeni ulaşım bağlantılarının açılması konusunda çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkileri geliştirme sözü verdi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 13 Aralık 2023 tarihinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın bölgede iletişimi açmak için etkili ve somut adımlar atmaya hazır olduğunu açıkladı. Paşinyan,"Ermenistan'ın Türkiye ve Azerbaycan ile sınırları 30 yılı aşkın süredir kapalı ve bugün çok konuşuyoruz ve bölgede ulaşım iletişiminin açılması olanaklarını tartışıyoruz" dedi.

Ermenistan Başbakanı, Erivan'ın ulaşım yollarının açılmasına yönelik yaklaşımının "Dünyanın Kavşağı" konseptine yansıdığını ve bunun uygulanmasının bölge ülkeleri için daha fazla fırsat yaratacağını, Ermenistan'ın denize erişimini sağlayacağını söyledi.

PAŞİNYAN, ESKİ BAĞLANTILARI FAALİYETE GEÇRİMENİN YANINDA YENİLERİNİ DE KURMAYA HAZIR OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Paşinyan Azerbaycan ile iletişimin geliştirilmesine ilişkin, Ermenistan’ın sadece geçmişte faaliyet gösterenleri onarmaya değil, yenilerini kurmaya da hazır olduğunu bildirdi.

Paşinyan, gerçekleşen esir değişiminin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerde sıfır noktası olarak değerlendirilebileceğinin güvencesini verdi. Başbakan Paşinyan, "Bundan sonra en azından sonraki haberlerin Ermenistan ile Azerbaycan arasında barış anlaşması olasılığını artırması için çaba gösterebiliriz” açıklamasını yaptı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, aynı zamanda her ülkenin kendi topraklarında sınır ve gümrük kontrolünün yanı sıra tüm altyapının, taşınan malların ve yolcuların güvenliğini kendi devlet kurumları aracılığıyla sağlaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.