SON DAKİKA
Hava Durumu

Esed 8 bin sivili ölüme terk ediyor

Esed rejimi, Suriyeli 300 ailelik bir gruba Hama kentinden muhaliflerin bölgesine geçmek için izin vermesine rağmen hala sivilleri bekletmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Esed 8 bin sivili ölüme terk ediyor

Suriye'nin orta bölgesindeki Hama kentinde 8 bin sivil, Esed rejiminin kontrolünden, muhaliflerin bölgesine geçmek için 40 gündür bekliyor.



Esed rejiminin insani yardım gerçekleştirmeksizin beklettiği sivillerden 10'u hayatını kaybetti.



Hama'nın doğu kırsalında Beşşar Esed rejimi ile terör örgütü DEAŞ'ın cephe hattındaki Akrabat bölgesi sakini 8 bin sivil, muhaliflerin bölgesine geçme talebini iletti.



Rejim, 300 ailelik gruba izin verdiği halde 40 gündür geçiş gerçekleşmedi.



 



157951



Akrabat beldesinin Yerel Meclis Başkanı Ahmet El Hamavi, AA’ ya yaptığı açıklamada, "Ekmek ile unun kıtlığı insani bir faciaya yol açabilir. Rejim, bu kişilere Hama ve İdlib'in kuzey kırsalına geçme sözü vermişti. O nedenle Akrabat' tan çıktılar ve 50 kilometre mesafedeki El Uzeyb Vadisi denen çöl bölgesine geldiler. Ancak 40 gündür bekliyorlar. Ne çadır ne ev ne barınakları var." dedi.



El Hamavi, 7 si çocuk ve 3 ü yaşlı olmak üzere 10 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Ailelerin sadece rejimin beraberinde götürmelerine izin verdiği koyunların sütü ile beslendiğini belirtti. El Hamavi, ailelerin El Uzeyb vadisinden, rejimin kontrolündeki Şeyh Hilal köyüne oradan da muhaliflerin elindeki El Ruhcan ve Sarha köylerine geçmek için beklediklerini ifade etti.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.