SON DAKİKA
Hava Durumu

Estonya, Rusya sınırı boyunca savunma hattı ve beton sığınak inşa edecek

Estonya, Rusya sınırı boyunca savunma hattı oluşturmayı ve 600 sığınak inşa etmeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Estonya, Rusya sınırı boyunca savunma hattı ve beton sığınak inşa edecek

Estonya, 2025 yılı itibariyle Rusya sınırı boyunca bir savunma hattı oluşturmayı ve 600 beton sığınak inşa etmeyi planlıyor.

YAKLAŞIK 60 MİLYON AVROYA MAL OLMASI BEKLENİYOR

Estonya merkezli haber ajansı ERR tarafından gündeme taşınan habere göre, Estonya Devlet Savunma Yatırımları Merkezinin Altyapı Bölüm Başkanı Kadi-Kai Kollo, "Şu anda bize üç farklı sığınak prototipi üretmesi gereken bir şirketle anlaşma imzaladık. Eylül ayında bu prototiplerin test edilmesini planlıyoruz. Testlerden sonra hangi tür sığınakların kullanılacağına karar verebileceğiz" dedi. Sığınakların, 155 milimetrelik obüs mermileriyle ateş edilerek test edilmesi planlanıyor.

Savunma hattı ayrıca tank karşıtı engeller ve dikenli tel engelleri içerecek. Daha önce Estonya Savunma Bakanlığı Danışmanı Kaido Tiitus, sığınak hattının, St. Petersburg ile sınırı olan Ida-Virumaa bölgesinden ve Estonya'nın güneydoğusundaki Pskov bölgesi sınırından geçeceğini belirtmişti. Her sığınak, 10 askeri barındırabilecek ve 152 mm kalibreli doğrudan mermi isabetine dayanabilecek. İnşaatın yaklaşık 60 milyon avroya mal olması bekleniyor.

Litvanya ve Letonya da bu savunma girişimine katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.