SON DAKİKA
Hava Durumu

FBI'dan Rus haber ajansına soruşturma

ABD dahili istihbarat örgütü FBI'ın, Rus haber ajansı Sputnik'in Yabancı Temsilcilerin Tescil Yasası'nı (FARA) ihlal edip etmediği konusunda soruşturma yürüteceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FBI'dan Rus haber ajansına soruşturma

ABD dahili istihbarat örgütü FBI'ın (Federal Soruşturma Bürosu-Federal Bureau of Investigation), Rus haber ajansı Sputnik'in Yabancı Temsilcilerin Tescil Yasası'nı (FARA) ihlal edip etmediği konusunda soruşturma yürüteceği belirtildi. Söz konusu yasa, yabancı güçlerin menfaatlerini temsil eden lobici ve temsilcilerin "siyasi ve yarı-politik kapasiteleri" ile yabancı devletle olan her türlü ilişkileri hakkında bilgi edinilmesini kapsıyor.



158068



Bugün, 11 Eylül Pazartesi günü Yahoo News internet sitesinde yayınlanan habere göre FBI, Sputnik News'in eski bir muhabirini sorgulayarak, elde edilen binlerce dökümanla birlikte Sputnik'in Kremlin için bir propaganda kolu olarak faaliyet gösterip göstermediğini belirleyecek. Andrew Feinberg isimli eski Sputnik muhabirinin, e-postalarını FBI'a ulaştırdığı belirtildi. Feinberg yaptığı açıklamada, "Moskova'dan herhangi bir yönlendirme alıp almadığımı ve bana talimatların nereden geldiğini bilmek istiyorlar. Özellikle bazı konularda nasıl yönlendirildiğime dair çeşitli örnekler istediler." şeklinde konuştu.



Feinberg ayrıca Sputnik'te çalıştığı süre içerisinde bağlı olduğu editörlerin, çeşitli atama ve görevlendirmeleri "Moskova böyle istiyor veya Moskova bunu istiyor." ifadeleriyle açıkladıklarını söyledi. Sputnik'in doğrudan Kremlin tarafından kontrol edilen bir haber ajansına ait olduğu biliniyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.