SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'da Macron, ekonomi alanındaki ilk reformunu hayata geçirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, uzun zamandır tartışmalara ve grevlere yol açan "Çalışma Yasası Reformu"na ilişkin kararnameyi imzalayarak, onayladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 20:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'da Macron, ekonomi alanındaki ilk reformunu hayata geçirdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, uzun zamandır tartışmalara ve grevlere yol açan "Çalışma Yasası Reformu"na ilişkin kararnameyi imzalayarak, onayladığı bildirildi. Geçtiğimiz Mayıs ayında cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Macron'un bu imzayla birlikte, ilk geniş çaplı ekonomik reformunu hayata geçirdiği kaydediliyor.



147276



Reform kapsamında gerçekleştirilen yeni düzenlemelerle birlikte özel şirketlere çalışanları işe alma, işten çıkartma ve çalışma koşullarını belirleme gibi konularda geniş özgürlük imkanı sunuluyor. Macron kararnamenin önümüzdeki günlerde yasalaşacağını ifade ederken, reforma dair düzenlemelerin gelecek yıldan önce uygulanmaya başlayacağını kaydetti. 



Dün, 21 Eylül'de reform paketine karşı olan çeşitli sendikaların liderleri ve üyeleri durumu protesto etmek amacıyla Fransa'nın pek çok şehrinde yürüyüşler gerçekleştirmişti. Buna rağmen söz konusu yürüyüşlere, önceki haftalarda düzenlenen protestolara kıyasla katılımın çok daha alt düzeyde olduğu belirtildi. Çalışma Yasası Reformu, işsizliği azaltma ve ekonomiyi canlandırma konusunda vaatleri bulunan Macron'un ilk reformu olma özelliğini taşıyor. İşsizlik ve emeklilik maaşlarında yeni düzenlemer gibi toplumsal huzursuzluğu arttıracağı düşünülen yeni reform planlarının da kapıda olduğu ifade ediliyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.