SON DAKİKA
Hava Durumu

"Goblin'in Tatlı Ses'e gelmesi bardağı taşıran son damla oldu"

ATR holdinginin sahibi Lenur İslâmov, Kırım'daki 15 Dakika haber sitesi ve Lâle çocuk programları stüdyosunun kapanması ile ilgili açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2015 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Goblin'in Tatlı Ses'e gelmesi bardağı taşıran son damla oldu"

Rusya'nın Kırım'ı işgalinden sonra yayın lisansı alamayan ve Ukrayna'nın anakarasında faaliyetine devam etme kararı alan ATR kanalının sahibi Lenur İslâmov, ATR medya holdinginin bünyesinde yer alan 16 Aralık tarihinde kapandığını ilan eden "15 Dakika" haber sitesi ile Lâle çocuk programları stüdyosunu Kiev'e taşıma kararının nedenlerini anlattı.

"Biz, Kırım Tatarları, tüm gücümüzle ve elimizde olan tüm imkanları kullanarak özgürlüğümüz için mücadele etmeliyiz. Ancak bu şekilde Ukrayna'nın geri kalan kısmı Kırım'ın geri alınması konusunda uykudan uyanır. Bizi destekleyen Ukrayna. Ancak bu şekilde zafer bizim olur" diyen İslâmov, ATR'nin Ukrayna'nın ana kısmına geçirilmesinden sonra bahse konu projeleri mümkün olduğunca Kırım'da tuttuğunu da kaydetti.

Ancak, Kırım Rus Yönetimi Başkanı Sergey Aksyonov'ın ATR kanalının başlattığı Tatlı Ses çocuk yetenek yarışmasının 6 Aralık tarihinde düzenlenen gala konserine gelmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu kaydeden aktivist, "Fakat, Goblin (Sergey Aksyonov'un lakabı) takımının Tatlı Ses çocuk bayramına gelmesinden sonra sabrım taştı. Artık 15 Dakika ve Lâle'yi Kırım'da tutamazdım" dedi.

"Milli medyalarımız için Kırım'da şerefli ölüm böyle hayattan daha iyidir!" diyen Lenur İslâmov, söz konusu projelerde çalışmak isteyen herkesi Ukrayna'nın anakarasında beklediğini ifade ederek, "Bana bunun imkansız olduğunu söylemeyin. Bu dünyada imkansız diye bir şey yoktur!" ifadeleriyle açıklamasına sonlandırdı.

Kırım’da KaraDeniz Prodüksiyon stüdyosunu kapsamında çalışan Lâle çocuk programları stüdyosu, "15 Dakika" sitesinin ardından 16 Aralık’ta yarımadadaki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

15 Dakika haber sitesi, ATR medya holdinginin Kırım’da gerçekleştirdiği projelerden biriydi. 16 Aralık’ta ise son zamanlarda KaraDeniz Prodüksiyon stüdyosunun kapsamında çalışan 15 Dakika haber sitesinin görevlileri, söz konusu proje üzerindeki çalışmalarını durduklarını bildirdi. Yapılan açıklamada, çalışanların çalışmalarını yeni formatta başlatmak için gayret gösterdiği belirtildi.

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesi ardından birçok medya kuruluşu yarımadadaki faaliyetini durdurdu. ATR ve Lâle televizyon kanalları, Meydan ve Lider radyoları, Rusya Telekomünikasyon Kontrol İdaresi’ne (Roskomnadzor) birçok kez başvuruda bulunmalarına rağmen Rusya lisansı verilmemesi nedeniyle 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren yayınlarını durdurmak zorunda kaldı. Roskomnadzor’un lisansını alamayan Kırım Haber Ajansı (QHA) da Kiev’e taşındı. Yakın geçmişte ise “Krım Media” adlı haber ajansı da kapandığını bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.