SON DAKİKA
Hava Durumu

Hain polisten Kırım’ın işgali ile ilgili itiraf

Kırım’ın 2014 yılında Rusya tarafından işgali sırasında işgalcilerin tarafına geçen eski Ukrayna polisi Vladimir Mertsalov, işgal sırasında katıldığı operasyonları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hain polisten Kırım’ın işgali ile ilgili itiraf

Kırım'da görev yapan ve 2014 yılında Kırım’ın Rusya tarafından işgali sırasında işgalcilerin tarafına geçen eski Ukrayna polisi Vladimir Mertsalov, işgal sırasında nasıl operasyonlar gerçekleştirdiğini, Kırım’daki sözde referandum öncesi meydana gelen olayları anlattı.

Kırım’ın işgali sırasında “milislerin” başına geçtiğini ve Akmescit havalimanını ele geçirme sırasında Rus askerler ile işbirliği yaptığını ifade eden Vladimir Mertsalov, Rusya’nın Novaya Gazeta (Yeni Gazete) sitesine verdiği demeçte, “27 Şubat 2014 tarihinde başında olduğum bölük Akmescit havalimanının işgalini gerçekleştirdi… Havalimanını kuşattığımız zaman, yanıma bir adam geldi, daha sonra bu adamın İgor Strelkov (İgor Girkin lakabıyla bilinen Kırım işgalinde büyük rol oynayan Rus ordusunun subayı ve Donbas'taki Rusya yanlısı teröristlerin eski komutanı) olduğunu öğrendim. Strelkov, “Vladimir, biraz daha dayan” dedi ve Sivastopol’den takviye geldiğini söyledi” diye anlattı.
 
Yarım saat sonda havalimanına plakasız on kamyon geldiğini, plakaların olmamasına rağmen “yardım için” Rus askerlerinin geldiğini anladığını savunan Mertsalov, “Araçlardan donatılmış ve modern silahları, dürbünlü tüfekleri olan askerler indi… Onların Rusya istihbaratının özel timi olduğunu düşündüm, ama sonra bunun hava indirme birlikleri olduğu ortaya çıktı. Daha sonra bu askerler, Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu ve Bakanlar Kurulu binalarının işgali sırasında bize yardımcı oldu” diye anlattı.
 
İşgalcilerin Ukraynalı askerler ile yaptığı görüşmelerde görüşme grubunun başkanlığını yaptığını anlatan hain Vladimir Mertsalov, en zor durumun Ukrayna Deniz Kuvvetleri 1. deniz piyadesi taburunun bulunduğu askeri birliğin yerleştiği Kefe’de (Feodosiya) olduğunu itiraf etti.
 
Mertsalov, “Askeri birliğe, Rus indirme askerleri ile birlikte saldırdık, zırhlı araçlar kullanıldı. Bu birlikte olan subaylar ABD’de eğitim gördüğü için böyle tedbirler alındı. Bu propaganda için bir uydurma değil. Kırım’da 
askerlik ile az çok ilişkisi olan herkes bunu iyi biliyordu. Sözleşmeli askerlerin hepsi yerliydi, bundan dolayı onlara dokunmadık. Komutanlarını ise biraz ezdik” dedi.

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.