SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda ve Azerbaycan tarım alanında iş birliği yapmak istiyor

Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov başkanlığındaki heyet, Hollanda Krallığı’na resmî ziyarette bulundu. Görüşmede tarım alanında iş birliği fırsatları ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 21:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 21:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollanda ve Azerbaycan tarım alanında iş birliği yapmak istiyor

Azerbaycan Tarım Bakanı Mecnun Memmedov başkanlığındaki heyet, Hollanda Krallığı’na resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Memmedov, Hollanda Tarım, Balıkçılık, Gıda Güvenliği ve Doğa Bakanı Femke Marie Wiersma ile görüştü. Görüşmede Tarım Bakanlığı temsilcileri ve tarım alanda çalışan firmaların temsilcileri de katılım gösterdi.

Gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki tarım alanında iş birliği fırsatları değerlendirildi. Azerbaycan tarafı, Hollanda’nın tarım alanında başarılı deneyimlere sahip olduğunun altını çizdi. İki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ile bu deneyimlerin Azerbaycan için de örnek olacağı vurgulandı. Taraflar; tarım alanındaki teknolojik gelişmeleri, yapılacak olan bilimsel araştırma ve deney programlarını ele alarak sahadan bilgi aktarımı gerçekleştireceklerini açıkladı. Ek olarak iki ülke arasındaki tarım ve gıda ürünlerinin ticaret cirosunun arttırılması da ele alındı.

Ayrıca Bakan Wiersma, Azerbaycan’da düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı’na (COP’29) değindi. COP’29’un önemini vurgulayan Bakan Wiersma, bu alanda yapılacak iş birliklerine açık olduklarını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.