SON DAKİKA
Hava Durumu

IKBY ve Kürt yetkililerin banka hesapları incelenecek

Irak'taki merkezi hükümetin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve bazı Kürt yetkililerin petrol gelirlerinin incelenmesi yönünde talimat verdiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
IKBY ve Kürt yetkililerin banka hesapları incelenecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin anayasaya aykırı bulunmasına ve uluslararası toplumlardan tepkiyle karşılanmasına rağmen yaptığı sözde bağımsızlık referandumunun ardından bölgede sular durulmuyor.



Irak devlet televizyonunun haberine göre bugün 25 Eylül'de "merkezi hükümet, yargı ve denetim organlarına IKBY ve bazı Kürt yetkililerin petrol gelirlerinin yer aldığı banka hesaplarını takibe alma talimatı verdi."



159710



Öte yandan Irak Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı bir açıklamada, ülkenin kuzeyindeki İbrahim Halil Sınır Kapısı'nda görev yapacak bakanlığa bağlı memurların belirlendiği ifade edildi.



Merkezi hükümet, IKBY'nin tüm sınır kapılarını Bağdat'a teslim etmesini istemişti.



Bilindiği üzere Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim Zamili de meclisin Kerkük'teki petrol kuyularının merkezi yönetime teslim edilmesine karar verdiğini açıklamıştı.



Bunun yanı sıra Irak Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Meclis, Kerkük ve tartışmalı diğer bölgelerde vatandaşların güvenliğini korumak için hükümetin askeri güç bulundurması gerektiği kararı aldığı" bildirilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.