SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak Başbakanı: "IKBY'nin referandum çabası ateşle oynamaktır"

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yerel bir medya kuruluşuna verdiği demeçte, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu çabasının "ateşle oynamak" olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak Başbakanı: "IKBY'nin referandum çabası ateşle oynamaktır"

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yerel bir medya kuruluşuna verdiği demeçte, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumu çabasının "ateşle oynamak" olduğunu söyledi. Referandumun şiddetle neticelenmesi halinde askeri müdahaleye de hazır olduklarını kaydeden İbadi, "Irak halkının hukuk dışı güç kullanımıyla tehdit edilmesi halinde askeri açıdan müdahale edeceğiz." şeklinde konuştu.



159348



Irak'ın egemenliğinin ihlal edilmesine yardımcı olacak bu planın tehlikeli bir gerilim yarattığını belirten İbadi, "Anayasaya, Irak'ın ve bölgenin sınırlarına karşı gelirseniz, bu bölge ülkelerine de Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri açısından açık davettir, gerilimin çok tehlikeli biçimde artırılmasıdır." ifadelerini kullandı. 



Öte yandan dün, 15 Eylül'de gerçekleştirilen oturumda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) referandum kararı, toplamda 111 milletvekilinden 65'inin katılımıyla yüzde 8'lik bir farkla kabul edilmişti. Yine bu karardan bir gün önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Herkes bizden adım atmamızı bekliyor, buna Amerikalılar da dahil. Biz yeri geldi mi hiçbir gücü kullanmaktan çekinmeyiz."  ifadeleriyle, IKBY'yi sert şekilde uyardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.