SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 29 terör hedefi vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütünün Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki yuvalarını bir bir imha etti. Milli Savunma Bakanlığı, 29 hedefin vurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2023 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2023 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 29 terör hedefi vuruldu

Türkiye Cumhuriyeti, bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki hain saldırısında şehit olan askerlerini sonsuzluğa uğurluyor. Milli Savunma Bakanlığı, 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirdiği açıklama ile 6 Türk askerinin şehit olduğunu belirtmişti. Bakanlık, 23 Aralık'ta ise Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 Mehmetçiğin daha şehit olduğunu açıkladı. Böylece bölgede toplam şehit sayısı 12'ye yükseldi.

 IRAK VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE 29 HEDEF VURULDU

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği hava harekatlarını Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti.

Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili bilgi notunda şunları dile getirdi:

"Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye kuzeyinde toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği hava harekatlarını Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden sevk ve idare etti. Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Harekat Merkezinde operasyonu takip eden Bakan Yaşar Güler, hedefleri başarıyla vuran pilotlarımızı tebrik etti."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.