SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci yönetim Avrupa şehirleriyle “kardeşlik” beklentisinde

İşgalci yönetim, Kiev’in olumsuz tepkisinden dolayı kardeşlik ilişkilerinin kurulacağı Avrupa şehirlerini açıklamaktan korkuyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2017 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci yönetim Avrupa şehirleriyle “kardeşlik” beklentisinde

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki sözde yönetim, Kefe (Feodosiya) ve Kezlev’in (Yevpatoriya) Avusturya ve Bulgaristan’daki şehirlerle işbirliği protokolleri imzalayacağını iddia etti.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanlığı’nda sözde Kırım Temsilcisi Georgiy Muradov, ilgili belgelerin, işgalcilerin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın Yalta şehrinde Kasım ayında düzenlemeye planladığı “Uluslararası Bağlamda Kırım” konulu konferans çerçevesinde imzalanması planlandığını ileri sürdü.
 
Georgiy Muradov, “Belediye, enerji veya yol ağlarının geliştirilmesi ile ilgili sorunların çözümü konularında yabancı şehirlerin deneyimini merak ediyoruz. Kültürel ve insani bağların güçlenmesini istiyoruz. Bunun dışında benze anlaşmalar yabancı devletlerin ticari topluluklarının yatırımlarını çekiyor” şeklinde konuştu.
 
Bununla birlikte Kiev’in tepkisinden korktukları için işbirliği kurulması planlanan şehirlerin ismini açıklamayı reddeden Muradov, “Şimdi bu şehirlerin isimlerini belirtmek istemiyorum. Kiev hemen ülkelerin dışişleri bakanlıklarına çeşitli itirazlar ve başvurular yaparak Avrupalı temsilcilere baskı yapmaya başlayacak. Ukrayna düzenli olarak Kırım’ın uluslararası işbirliğini baltalamaya çalışıyor” diye savundu.
 
Öte yandan işgalcilerin kontrolü altına olan medyalara konuşan sözde Kırım Başkanı Sergey Aksyonov, Yalta’da yapılacak konferans esnasında etkinliğe katılacak Fransız ve İtalyan heyetler temsilcileri ile kardeşlik ilişkileri ile ilgili görüşmelerin yapılması planlandığını ileri sürdü.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.