SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşgalci yönetimden “borçları ödememe” izni

Rus işgali altındaki Kırım’da sözde 62 milletvekili borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili kararı destekledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci yönetimden “borçları ödememe” izni

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki sözde parlamento, 20 Eylül tarihinde birinci okumada “Borçluların Borçalarının Yeniden Yapılandırılması İle İlgili Kararların Kabul Edilmesinin Gerekleri ve Düzenine İlişkin” yasayı kabul etti. Bahsi geçen sözde yasada, Kırımlıların Ukrayna bankalarına 5 milyon ruble (83 bin dolar) tutarından az olan borçlarını ödemeyebileceği belirtildi. İlgili “yasa” 62 sözde milletvekili tarafından desteklendi. 
 
Sözde yasada, “Yasa resmi olarak yayınlanmasından 10 gün sonra yürürlüğe giriyor” ibaresi yer aldı.



157626



İşgalcilerin hazırladığı belgeye göre Ukrayna bankalarına 5 milyon rubleden daha az tutarda borcu olan gerçek ve tüzel kişiler, borcun ödenmesinden tamamen muaf tutuluyor. Bunun dışında işgalciler sosyal savunmasız insanları, engellileri, çalışmayan emeklileri, reşit olmayanların velilerini de borçaların ödenmesinden muaf tuttu.
 
Kırım’ın Rusya tarafından işgal edildiği dönemde Kırımlıların Ukrayna bankalarına olan borçları yaklaşık 2 milyar dolar düzeyindeydi.
 
Daha önce askeri uzman, milletvekili Dmitriy Tımçuk, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın, Kırımlıların Ukrayna bankalarına olan borçlarının “affetmesinin”, “Kırım bizim” fikrinin Kremlin için hayli tehlikeli hale geldiğini ispatladığı fikrini paylaşmıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.