SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci yönetimden İslâmov’a karşı gıyaben soruşturma

Kırım’ın sivil ablukası Koordinatörü Lenur İslâmov, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın yönetimi tarafından sabotaj faaliyetleri gerçekleştirmekle gıyaben suçlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci yönetimden İslâmov’a karşı gıyaben soruşturma

Kırım Rus yönetimi Savcısı Natalya Poklonskaya, Kırım Sivil Ablukası Karargahı Başkanı Lenur İslâmov’a karşı gıyaben soruşturma başlatıldığını ileri sürdü. Poklonskaya, İslâmov’un Kırım’ın enerji ablukasından sonra sabotaj faaliyetlerinde bulunmakla suçlandığını savundu.
 
Natalya Poklonskaya, 21 Aralık tarihinde Rusya’nın “Rossiya 24” televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “İslâmov enerji ablukasının yöneticilerinden biriydi. Şimdi İslâmov’a karşı sabotaj ile ilgili gıyaben soruşturma başlatıldı” dedi. Davanın incelenmeye devam ettiği ifade eden Poklonskaya, bir dizi ekspertizin yapıldığını ileri sürdü.
 
Kırım sivil ablukası koordinatörü Lenur İslâmov, Natalya Poklonskaya’nın söz konusu açıklamasını yorumladı.
 
İslâmov, “Poklonskaya’nın söylediklerinin mantıkla hiçbir alakası yok. O, yemin ettiği Ukrayna Savcılığı’nın görevlisi olarak şimdi Ukrayna’da olup bitenlere hiçbir alakasının olmadığını anlaması gerekiyor. Kırım’a enerji sevkiyatı ile ilgili kanunsuzluk yüzünden bulunmamız gereken sivil eylemlerde bulunuyoruz ve Ukrayna vatandaşları olarak Kırım’da Poklonskaya’yı yöneten “yöneticilerin” de imzaladığı Kırım ile yüzsüz sözleşmelere yönelik konumuzu bildiriyoruz. Tabii ki biz, elektik sevkiyatını durdurarak ve sözleşmeleri kapatarak ciddi zarar getirdik. Ürün ablukasına ilişkin karar var, Kırım’a elektrik sevkiyatının mümkün olmadığına dair de karar alınacak ve bu yasa düzeyinde yapılacak” diye kaydetti.
 
Bunun dışında Poklonskaya’ya kendi geleceğini düşünme önerisinde bulunan İslâmov, “Rus yönetimi kendisini dışarıya attığında geleceği çok “güzel” olacak. Ne yapacak ve nerede saklanacak? Uluslararası yasalar, nerede saklanırsa saklansın onu her yerde bulur, çünkü o devlete ihanet etti” dedi.
 
2 Kasım tarihinde Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Kırım Şubesi’nin Soruşturma Departmanı, ATR Kırım Tatar televizyon kanalının sahibi Lenur İslâmov’a karşı dava açtığını bildirdi. FSB Kırım Şubesi’nin basın servisi, davanın 22 Ekim tarihinde açıldığını ve soruşturma işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
 
Daha sonra Rusya Merkez Bankası, ATR Kırım Tatar televizyon kanalının sahibi Lenur İslâmov’a ait Just Bank bankasının lisansını iptal etti.
 
Aynı gün FSB görevlileri, Lenur İslâmov’a ait şirketlerde aramalara başladı. FSB Kırım Şubesi basın servisi, Kırım ve Moskova’da bulunan şirketlerde de arama yapıldığını bildirdi.
 
Ardından Kırım “Savcısı” Natalya Poklonskaya, Kırım ablukası organizatörü Lenur İslâmov’un Kırım’daki mal varlığına el konulduğunu bildirdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.