SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler şimdi de İskitleri kendilerine mâl ettiler

Rusya bugün, 12 Eylül'de duyurusu yapılan bir sergi etkinliğiyle yeni bir skandala daha imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2017 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2017 22:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler şimdi de İskitleri kendilerine mâl ettiler

Rusya bugün, 12 Eylül'de duyurusu yapılan bir sergi etkinliğiyle yeni bir skandala daha imza attı. Rusya'nın Birleşik Krallık Büyükelçiliği tarafından duyurulan ve "İskitler: Antik Sibirya'nın Savaşçıları" adı verilen sergi, Rusya'nın tarihi gerçekleri kendi çıkarları doğrultusunda nasıl çarpıttığını yeniden gözler önüne seriyor.



151854



St. Petersburg şehrinde bulunan Ermitaj Müzesi'nin organize ettiği ve 14 Eylül 2017- 14 Ocak 2018 tarihleri arasında dünyanın en önemli müzelerinden Londra'daki British Museum'da ziyarete açık olacak sergi tam anlamıyla bir skandal niteliği taşıyor.



Milattan önce 9. ve 1. yüzyıllarda Orta Asya ve özellikle Kırım'da faal bir göçebe konfederasyonu olan İskitler'in, Sibirya üzerinden tanımlanması Rus propaganda mekanizmasının yeni hamlesi olarak değerlendiriliyor. Rusya bilinçli bir şekilde tarihsel gerçekliği çarpıtarak işgal altında bulundurduğu Kırım'dan yağmaladığı tarihi İskit eserlerini ve hazinelerini söz konusu sergide kullanıyor.



159192



Diğer yandan, "İskitler: Antik Sibirya'nın Savaşçıları" adlı serginin İngiliz petrol devi BP sponsorluğunda gerçekleştirileceği öğrenildi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.