SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail’den kararı destekleyen Ukrayna’ya yönelik tedbir

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ın İsrail’e gerçekleştirmesi planlanan ziyaretin iptal edildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsrail’den kararı destekleyen Ukrayna’ya yönelik tedbir

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ın İsrail’e gerçekleştirmesi planlanan resmi ziyaretin iptal edildiğini bildirdi.
 
Söz konusu kararın, Ukrayna’nın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde İsrail'in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetleri ile ilgili kararını desteklemesine karşı bir cevabi tedbir olduğu belirtildi.
 
Deutsche Welle sitesinde yer alan göre Vladimir Groysman'ın önümüzdeki haftanın başında İsrail’e ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyordu, ancak Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun sitesinde böyle bir ziyaret ile ilgili hiçbir anons ve bu ziyaretin iptal edildiği ile ilgili hiçbir mesaj yayınlanmadı.
 
Bunun dışında Reuters’in bildirdiğine göre İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) ile ilişkilerini yeniden değerlendireceğini ifade etti.
 
Netanyahu, “Dışişleri Bakanlığı’na bir ay içinde, Birleşmiş Milletler kurumlarının finansmanı ve İsrail’de BM temsilcilerinin bulunması dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler ile temaslarımızı yeniden değerlendirmesi ile ilgili talimat verdim” dedi.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail’e Filistin topraklarında yerleşim faaliyetlerini durdurma çağrısını içeren kararı kabul etti. Kararda, İsrail’in İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'ün doğusunda yerleşim politikasının uluslararası hukuka aykırı olduğu ve İsrail-Filistin çözümü için bir engel olduğu kaydedildi.
 
Buna cevaben İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, BM Güvenlik Konseyi'nin kararını "İsrail karşıtı" ve "utanç verici" olarak yorumlayarak geri çevirdi. İsrail ayrıca ABD'nin çekimser kalması nedeniyle mümkün olan karar nedeniyle ABD Başkanı Obama'yı ihanetle suçladı. Başbakan Netanyahu, Güvenlik Konseyi'nin aldığı karara uymayacaklarını belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.