SON DAKİKA
Hava Durumu

Kabine toplantısı bugün yapılacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan ve KKTC temaslarından sonra kabineyi bugün Beştepe'de toplayacak. Toplantının gündem başlıkları ekonomi, asgari ücrete yapılacak ara zam ve deprem olacak.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2023 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kabine toplantısı bugün yapılacak

Türkiye'de yapılan seçimlerin ardından tekrar cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ve Azerbaycan'a yaptı. Yoğun geçen temaslarının ardından ülkeye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplayacak. 

Yeni Kabine'nin belli olmasının ardından yapılacak olan ikinci Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün saat 14.00'te başlayacak.

EKONOMİ VE AFET BÖLGESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR ELE ALINACAK

Yurt içi ve yurt dışında yaşanan sıcak gelişmelerin tartışılacağı toplantıda, ekonomi, asgari ücrete yapılacak ara zam, enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak adımlar, afet bölgesine yönelik çalışmalar ve terörle mücadele konularının ele alınması bekleniyor.

AFET BÖLGELERİ

Depremden etkilenen 11 ilde afet konutlarının yapımı sürüyor. Toplamda 650 bin deprem konutunun yapılması hedefleniyor. Depremzedelere konutların planlanandan daha erken teslim edilebilmesi için farklı formüller üzerinde duruluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı çalışma da toplantıda değerlendirilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.