SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanada’dan işgalcilere “köprü” tepkisi

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yı uluslararası düzenin ilkelerini ihlal etmeyi durdurmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kanada’dan işgalcilere “köprü” tepkisi

Kanada, Rus işgalcilerin,  işgal altındaki Kırım ile Rusya arasındaki Kerç Boğazı üzerinden inşa ettiği köprünün açılışını kınadı.



Kanada Dışişleri Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan Bakan Chrystia Freeland’in açıklamasında, “Kanada, Kerç köprüsünün inşaatını ve kısmi açılışını kınıyor” ifadesine yer verildi.



Yasa dışı şekilde inşa edilen köprünün Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini kaydeden Freeland, “Rusya'yı yasadışı olarak ilhak edilen Kırım'a bağlayan köprü, Rusya Federasyonu tarafından Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün bir başka ihlalidir. Kanada, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığını teyit ediyor.” diye kaydetti.



Bunun yanı sıra Kanada, Rusya’yı uluslararası düzenin temel ilkelerini ihlal etmeyi durdurmaya çağırdı.



170557



PUTİN YASA DIŞI KÖPRÜYÜ AÇTI



Rus işgalcilerin Kırım’ı Rusya’yla bağlamak amacıyla yasa dışı olarak inşa ettikleri Kerç köprüsünün otoyol kısmının açılışı  15 Mayıs'ta yapılmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Krasnodar bölgesinde KAMAZ kamyonunun direksiyonuna geçip, Kerç köprüsünün üzerinden işgal ettiği Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin Kerç şehrine gelerek, yasa dışı köprünün açılışını yaptı. Rus basını Putin'in Rusya'dan işgal altındaki Kırım'a köprüden 16 dakikada geçtiğini aktardı.



 



UKRAYNA KINADI



Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kerç köprüsünün yasa dışı inşaatının, Kremlin’in uluslararası hukuku hiçe saymasının bir başka göstergesi olduğunu kaydetti. Petro Poroşenko, yasa dışı köprünün açılışının Kırım Tatar halkının Stalin rejimi tarafından sürgün edilişinin yıl dönümü arifesinde yapılmasının olayın en sinik tarafı olduğunu belirtti.

Kırım yarımadasının Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ukrayna’nın ana kısmında faaliyetlerine devam eden Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, işgalcilerin yasa dışı köprüyü inşa etmesi nedeniyle mahkeme öncesi soruşturma başlatıldığını açıkladı.



NATOBirleşik Krallık ve AB yasa dışı köprünün inşaatını ve açılışını kınadı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.