SON DAKİKA
Hava Durumu

Kerkük valisi hakkında karar verildi

Kerkük İl Meclisi, Irak meclisi tarafından Vali Necmeddin Kerim’in görevden alınması kararını Arap ve Türkmenlerin Boykot ettiği oturumda reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kerkük valisi hakkında karar verildi

Bugün 19 Eylül’de düzenlenen,  Arap ve Türkmen üyeler tarafından boykot edilen Kerkük İl Meclisi toplantısında, Vali Necmeddin Kerim için Irak meclisinin aldığı karar reddedildi.  Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin kararıyla görevden azli istenen Vali, dün yaptığı açıklamada İbadi’nin  böyle bir yetkisi olmadığını belirtmişti.



İl Meclisi Başkanı Rebivar Talabani oturumun ardından yaptığı açıklamada, kararın anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kabul etmediklerini belirtti. Valinin göreve Kerkük İl Meclisi tarafından getirildiğini, bu nedenle görevden alınmasının da ancak İl Meclisi kararı ile olabileceğini belirtti.



 



159455



Kerkük Valisi Kerim, görevi sırasında İl Meclisindeki Kürt üyeleri toplayarak kentteki tüm resmi kurum ve kuruluşlara Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) bayrağı astırma kararı almıştı. Bu tutumu Bağdat Yönetimi tarafından tepki çekmişti. Vali sonrasında, IKBY referandumuna Kerkük ve diğer tartışmalı bölgelerin de dahil edilmesi için İl Meclisinden karar çıkarmıştı. Gelinen noktadan dolayı Irak Parlamentosu oy çokluğuyla valinin görevden alınması kararını vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.