SON DAKİKA
Hava Durumu

“Kırım, ancak Rusya İmparatorluğu rejimi düşerse geri alınabilir”

Politikacı ve uzmanlar, “Pravo Na Vlast” (Yönetim Hakkı) adlı programda Kırım meselesini ele aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Kırım, ancak Rusya İmparatorluğu rejimi düşerse geri alınabilir”

Kırım’ın işgali konusu, 3 Aralık tarihinde Ukrayna’nın bir televizyon kanalında yayınlanan Pravo Na Vlast adlı programda ele alındı. Programın bu bölümü “İzolasyon Operasyonu” adlı altında yapıldı.
 
Program çerçevesinde Ukrayna milletvekillerini ve analizciler, konuyla ilgili fikirlerini paylaştı ve sunucunun sorularını yanıtladı.
 
Programa katılanlar arasında bulunan Ukrayna milletvekili, Narodnıy Front (Halk Cephesi) Partisi temsilcisi Georgiy Logvinskiy, “Kırım’ın en kısa zamanda Ukrayna’ya dönmesini istedim. Ama günümüzde esas sorun, Putin’in rejimi. Parlak örnekler, Kaddafi rejimi, Sovyetler Birliği’nin dağılması ve diğerleri. Tarih, kendini Tanrı sayanların her şeyden sorumlu tutulacağı ve cezalandırılacağını gösteriyor. Kırım, Rusya Federasyonu’nun saldırı yolunda boğazında bir kılçık gibi takıldı kaldı. Şimdi Rusya, uluslararası izolasyon yolunda” diye konuştu.
 
Kırım’ın Ukrayna’ya nasıl dönebileceği ile ilgili sorusunu yanıtlayan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, “Yarımadanın işgal edildiği ilk günlerden beri oradaydım. İlk önce Kırım’da referandum taklidi yapıldığını açıkça kaydetmek istiyorum. Kırım’ın Rusya’ya bağlanması çoğunluğun iradesi değildi. Kırım’ın Ukrayna’ya dönüşüne azami işbirliği ve Ukrayna toplumunun, ayrıca Batılı kardeşlerin beraberliği yardımcı olur. Rusya İmparatorluğu rejiminin düşmesi sonucu Ukrayna’nın Kırım’ı geri alabileceğini düşünüyorum” diye kaydetti.
 
Ayrıca Refat Çubarov, programa Kırımlı komünist, yıllar boyunca Kırım milletvekili olan, şimdi ise Rusya Komünist Partisi Kırım Şubesi 1. Sekreterliğini yapan Leonid Graç’ın katılmasına öfkelendi.  
 
Muhalif taraftan programa, Muhalif Bloku’ndan (Opozitsionnıy Blok) milletvekili Yevgeniy Murayev katıldı. Programda sansasyonel br açıklama yapılmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.