SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Derneği Genel Merkezi: “Karar yok hükmündedir”

İşgalci Rusya'nın Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov hakkında verdiği 2 yıl mahkumiyet kararına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Derneği Genel Merkezi: “Karar yok hükmündedir”

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, 2 yıl hapse  mahkum edilen Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov için bir açıklama da, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi’nden geldi.

Kırım Derneği Genel Merkezi’nden gelen açıklamada, “Kırım Tatar halkı asla teslim olmayacak!” ifadeleri kullanılırken, işgalcilerin bu yok hükmündeki kararını lanetlediklerini belirttiler.

 

İşte açıklamanın tamamı:

KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ’NDEN

 

-İlmi Umerov hakkında

Kırım Tatar Millî Meclisi Başkan Yardımcısı İlmi Umerov, işgalci ve gayrimeşru Rusya Federasyonu mahkemeleri tarafından iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. İleri derecede Parkinson, şeker ve kalp yetmezliği hastalığı olan İlmi Umerov hakkında verilen bu karar işgalci Rusya Federasyonu’nun ahlaksızca ve hukuk dışı uygulamalarının bir başka örneği olarak insanlık tarihinin kara sayfalarında yer aldı.

Kırım Tatar halkına karşı işgalci Rusya Federasyonu tarafından yapılan uygulamaların soykırım niteliğine büründüğünün açık bir kanıtı olan bu karar karşısında bütün Uluslararası kurum ve kuruluşlar ile medenî dünyanın bir an evvel harekete geçerek Rusya Federasyonu ve işbirlikçilerine karşı en sert tedbirleri alması çağrımızı ısrarla yineleyerek, işgalcilerin yok hükmündeki bu kararını lanetliyoruz.

 

 Kırım Tatar halkı asla teslim olmayacak!

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.