SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım'ı Rusya'ya bağlayacak köprüyü inşa edecek şirket belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ı Rusya'ya bağlayacak köprüyü inşa edecek şirket belli oldu

Kırım’ı Rusya'ya bağlayacak ve Kerç boğazının üzerinden geçecek köprünün inşaatının Rus Stroygazmontaj şirketinin yapacağı açıklandı.

Stroygazmontaj şirketinin, ana müteahhit olarak Kerç köprüsünü inşa edeceğine dair kararnameyi Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev imzaladı.

Stroygazmontaj sahibi olan Rus milyarder Arkadiy Rotenberg, Rusya Ulaştırma Bakanlığı'nın 70’ten fazla teklifini incelediğini söyledi.

Köprü inşaatı fiyatından bahseden Rotenberg, şimdiki durumda fiyatın 228 milyar ruble (3,3 milyar dolar) olduğunu belirtti.

Stroygazmontaj şirketinin daha önce doğalgaz hattlarının inşaatı ile uğraştığı ve köprü inşaatında tecrübe sahibi olmadığı için ilgili işi nasıl kazandığı hala tartışılıyor.

Rusya’nın en zengin adamlarından biri olan Arkadiy Rotenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e olan yakınlığı ile biliniyor.

Kırım’ı ilhak etmesi ve Ukrayna’nın doğu bölgelerine saldırması nedeniyle ABD ve AB’nin Rusya'ya  uyguladığı yaptırımlar listesinde Rotenberg de dahil edildi. Yaptırımlar çerçevesinde İtalya polisi, Rotenberg’e ait ve toplam tutarı 30 milyon Euro olan mülkiyetine haciz koydu. Rusya yönetimi, haczedilen malların tazminatını Rotenberg’e devlet bütçesinden tam olarak ödeme kararı aldı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.