SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım'ın ilhakıyla başlayan savaş Kırım'ın iadesiyle bitmeli

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2015 08:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2015 08:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'ın ilhakıyla başlayan savaş Kırım'ın iadesiyle bitmeli

Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin, ilhak edilen Kırım geri verilmeden bitmeyeceğini belirtti.

12 Ocak tarihinde Ukrayna’nın ICTV televizyon kanalında ‘İfade Özgürlüğü’ programına katılan Çubarov, Ukrayna’daki mevcut durum ile ilgili soruları yanıtladı.

Normandiya formatında yapılacak görüşmenin, Donbas’ta savaşı durdurmak için Ukrayna’yı Kırım’ın ilhakını kabul etmeye zorlayıp zorlamayacağı sorusuna cevaben Çubarov, “Bu dünyada birileri, tüm sorunları çözüp Kırım’ı Rusya’ya bırakarak Rusya ile savaş durumundan çıkacağımızı düşünüyorsa şunu bilmelerini isterim ki, çok kısa bir süre içinde yine Rusya ile savaş başlayacaktır. Ukrayna’ya karşı savaş Kırım ile başladı ve Kırım’ın Ukrayna’ya geri verilmesi ile bitmeli. Başka yaklaşım olamaz” dedi.

Çubarov ayrıca, ülkedeki durumu değiştirmek için yolsuzluk ile mücadele etmeye çağırdı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.