SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KIRIM ÖZERK CUMHURİYETİ BAKANLAR KURULU’NDA KIRIM İLE GÜRCİSTAN BÖLGELERİ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİN GELECEĞİ TARTIŞILDI

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2006 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2006 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KIRIM ÖZERK CUMHURİYETİ BAKANLAR KURULU’NDA KIRIM İLE GÜRCİSTAN BÖLGELERİ ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNİN GELECEĞİ TARTIŞILDI
Bugün Kırım Özerk Cumhuriyeti (KÖC) Bakanlar Kurulu Başkan Birinci Yardımcısı Aziz Abdullayev Gürcistan Odessa Genel Konsolosu Zurab Marşaniya ile görüştü. Görüşmeye Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Simferopol Temsilcisi Valeriy Orekhov ve KÖC Ekonomi Bakan Yardımcısı Rustem Chiygoz da katıldı.
Aziz Abdullayev Kırım’da ziyarette bulunan Genel Konsolosu sıcak bir şekilde selamladı. Aziz Abdullayev, Kırım ile Gürcistan arasındaki işbirliği olanaklarının şu anda tam olarak değerlendirilmediğini kaydetti. Aziz Abdullayev, «Ukrayna ve Gürcistan halkları uzun geçmişe dayanan işbirliği geleneklerine sahip, ve biz bunları hatırlıyoruz ve bunları canlandırmamız gerekiyor» dedi.
Görüşmeye katılanlar dinlenme-turizm alanında, taşımacılık ve ticaret alanında Gürcistan bölgeleri ile Kırım arasındaki işbirliğinin geleceğini tartıştılar.
Gürcistan’ın dış ekonomi politikasının temel yönlerine değinen Zurab Marşaniya, Gürcistan Cumhurbaşkanı M. Saakaşvili’nin Karadeniz havzasında iki dost ülke olan Gürcistan ve Ukrayna arasındaki işbirliğine büyük bir stratejik önem verdiğini belirtti.
Marşaniya Gürcistan eknomisinin bütçe alanının sağlamlaştırılması, Avrupa Birliği’ne şarap-votka ve alkolsüz içecek ürünleri ihracat hacimlerindeki artışta ifadesini bulan olumlu eğilimlerine değindi.
Bununla bağlantılı olarak, Gürcistan’dan Batı Avrupa ülkelerine Kırım üzerinden yapılan yük tranzit ve taşımacılığının geliştirilmesi önem kazanıyor.
Abdullayev’a göre, Kırım Gürcistan bölgeleri ile ticareti arttırmak ve gelişmiş ulaştırma altyapısı sayesinde Gürcistan mallarının Avrupa Birliği ülkelerine taşınması için kendine özgü bir kapı işlevi görmek istiyor.
Görüşme sırasında bağcılık ve şarapçılık alanında ortaklık ilişkilerinin kurulması konusu ele alındı.
Aziz Abdullayev ve Zurab Marşania dış yatırım çekme konusunda tecrübelerini paylaştılar.
Görüşme sırasında ayrıca «Kerç-Poti» pot başı (feribotlar için) inşaatı, Yalta ile Batumi arasında yolcu taşımacılığının organize edilmesi konuları ele alındı.
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.