SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı bir yıllık çalışmalarını anlattı

Kiev’de bugün, 22 Ağustos’ta, düzenlenen basın toplantısında Gündüz Mamedov bir yıl içinde yaptığı çalışmaların sonuçlarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı bir yıllık çalışmalarını anlattı

Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı Gündüz Mamedov, göreve başladığından bu yana bir yıl geçti.



QHA muhabirinin aktardığına göre, Kiev’de bugün, 22 Ağustos’ta, düzenlenen basın toplantısında Mamedov bir yıl içinde yaptığı çalışmaların sonuçlarını anlattı.



Kırım yarımadasının Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından Ukrayna’nın ana kısmında faaliyetlerini devam ettiren Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı’nda şu an, 1300 dava üstünde çalışıldığını, bir savcının ortalama olarak 100 davaya baktığını anlatan Mamedov, “İki öncelikli yönümüz var, askeri incelemeler ve milli güvenliğe karşı yapılan suçların incelemesi” diye kaydetti.



Ayrıca, savcılıkta şu an insan hakları ve özgürlükleri ihlalleriyle ilgili 150 dava inceleniyor ve 50’den fazla gazetecilerin hakları ve özgürlüklerinin ihlalleri ile ilgili başvuruları araştırılıyor.



157549



 



Kültür mirasın çalınması ile ilgili davalar başlatıldı, örneğin  1 milyon 324 bin dolar değerinde 50 resmin Mariupol’den  işgal edilen Kırım’a yasa dışı yollarla çıkartılmasıyla ilgili dava inceleniyor.



Bunun dışında, işgal edilen Kırım’a giriş çıkış prosedürünün ihlal edilmesiyle ilgili 28 dava açıldı. Bunlar arasında hava sahasının 100 binden fazla ihlal edilmesi ve kapalı Kırım limanlarına ise 644 kez yasa dışı giriş yapılması yer alıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.