SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırımlı mültecilere devlet destekli konut sağlanmayacak

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2014 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2014 07:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımlı mültecilere devlet destekli konut sağlanmayacak

Ukrayna Sosyal Politika Bakanı Lyudmila Denisova, Kırımlı mültecilere Ukrayna'nın ana kısmında devlet destekli konut sağlanmayacağını bildirdi.

Lyudmila Denisova, Kiev’de 17 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, “Kırımlı mültecilerimizin kendi evlerine döneceğini düşünüyoruz. Şimdi ise devlet, onların kendilerini rahat hissedeceği koşulların yaratılmasına yardım ediyor” diye kaydetti.

Denisova, “11 bin Kırımlı mülteci yerleştirildi ve onların yerleştirilmesiyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmıyor” diye ekledi.

Lyudmila Denisova, Ukrayna’da konut almak için 11 milyon vatandaşın sırada beklediğini, bu nedenle Kırımlı mültecilere devlet destekli konut sağlanması konusunun Ukrayna hükümeti tarafından ele alınmadığını belirtti.

16 Temmuz durumuna göre, Kırım, Sivastopol ve Ukrayna’nın doğu bölgelerinden gelen vatandaşların yerleştirilmesi ve onlara yaşam desteğinin sağlanmasından sorumlu Kiev'deki merkeze, kayıt ve sosyal yardım işlemlerini yapmak için 10 binden fazla vatandaş başvurdu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.