SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu Herson’a ziyaret gerçekleştiriyor

21-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak görüşme sırasında Herson yönetimi, sivil toplum temsilcileri ve Kırım Tatar halkı temsilcileri ile bir araya gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu Herson’a ziyaret gerçekleştiriyor

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 21-22 Ağustos tarihlerinde Ukrayna’nın Kırım sınırında bulunan Herson bölgesine ziyaret gerçekleştiriyor...

Herson’da Kırımoğlu'nu Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Temsilcisinin Herson bölgesinden sorumlu yardımcısı İzzet Gdanov, Kırım'ın sivil ablukası koordinatörü Lenur İslâmov ve Kırım Tatar Milli Meclisi Herson bölge temsilcisi Abmecit Süleymanov karşıladı.

Ziyarette Kırımoğlu’na Ukrayna İşgal Edilen Bölgelerden ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Yusuf Kurkçi, Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi'nin Faaliyetlerini Sağlama Dairesi Başkanı Limara Tairova ve Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Gayana Yüksel eşlik ediyor.

Sorunlu meseleleri yerinde incelemek amacıyla gerçekleştirilen ziyaret sırasında Kırımoğlu, Herson’da Kırım Tatar halkının temsilcileri, yerli yönetim ve sivil toplum temsilcileri ile görüşmeler yapacak.

Bunun yanı sıra Kırımoğlu’nun Herson bölgesinde, geçtiğimiz günlerde Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Temsilciliğine atanan Boris Babin ve yardımcısı İzzet Gdanov ile bir toplantı gerçekleştirmesi planlanıyor.

Görüşmeler sırasında Kırımlı sığınmacılar ile yapılacak çalışmaların organizasyonuna, Ukrayna’nın ana kısmında kayıt ve evrak işlemleri yapan Kırım sakinlerine kolaylık sağlanmasına ilişkin konuların ele alınması bekleniyor.

Ayrıca Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Herson’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadıkları Geniçesk yönetimi ile bir araya gelecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.