SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırımoğlu: Kırım Hareketi çöplüğe gidecek

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Kırım Hareketi çöplüğe gidecek

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya tarafından ilhak edilen yarımadada işbirlikçi Kırım Tatarları tarafından Kırım hareketinin kurulmasına şüpheyle yaklaştığını ve teşkilatı, Kırım Parlamento Başkanlığını komünist Leonid Graç'ın yaptığı dönemde kurulan benzer teşkilatların kaderi beklediğini belirtti.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, krymr.com sitesinde yaptığı açıklamada, “Ayrıntıları bilmiyorum ama bu (teşkilat) Akçakallar Konseyi (Kırım Parlamento Başkanlığını Leonid Graç'ın yaptığı dönemde yönetim yanlısı Kırım Tatarları tarafından kurulan Aksakallar Konseyi), Kırım Birliği ve diğer teşkilatların aşağı yukarı aynısı. Bir zamandan sonra bu hareket çöp tenekesinde olacak. Bundan dolayı çok önem verilmeye değmez. Halkımız siyasal olgunluğa sahip, bunları yaşamıştık” dedi.

Kırım Tatar Milli Meclisi’nde ise benzer hareketlerin kurulmasının, milli özyönetim organları, Kırım Tatar Milli Meclisi ve Kurultayı’na bir alternatif oluşturmak amacıyla yapıldığı belirtiliyor.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celâl, “Kırım hareketinin var olması konusunda şahsi olarak benim bir korkum yok. Her şey, onların nasıl faaliyetlerde bulunmasına bağlı ya da onlar, yönetimle dürüst işbirliği yapacağını ileri süren bazı sivil toplum kuruluşları gibi kendini gösterecek” diye kaydetti.

Kırım Parlamentosu Başkan Yardımcısı Remzi İlyasov, Kırım’da, “Kırım” ("Къырым") adlı yeni Kırım Tatar hareketinin kurulacağını açıkladı. Kırım Hareketi'nin kurucularından Remzi İlyasov, hareketin Aralık ayının ortalarında kongre düzenlemeyi planladığını ve ardından Kırım ve Sivastopol’ün dışında Krasnodar bölgesi, Tataristan, Başkurdistan, Rostov-na-Donu, Samara, Moskova, Moskova bölgesi ve St. Petersburg’da faaliyet göstereceğini bildirdi.

Ayrıca İlyasov, Rusya mevzuatı çerçevesinde kurulan yeni hareketin kendisini Kırım Tatar Milli Meclisi karşıtı olarak konumlandırmadığını ve Kırım Tatarlarının sorunlarını çözmek için Kırım ve Rusya yönetimiyle işbirliği yapacağını belirtti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.