SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırımoğlu: Kremlin'de isyan çıkarsa Kırım kurtulabilir

Beyaz Rusya'nın muhalif "Belsat" televizyon kanalına verdiği demeçte Kırımoğlu, Batı ülkelerinin, Kırım’ın en yakın zamanda kurtulacağından emin olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2014 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 20:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: Kremlin'de isyan çıkarsa Kırım kurtulabilir

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Batı ülkelerinin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımların etkisini gösterdiğini ve büyük ihtimalle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çevresinde isyan ve başkaldırmaların olabileceği fikrini dile getirerek, ancak bunun sayesinde Kırım'ın Ukrayna’ya geri dönebileceğini söyledi. 

Beyaz Rusya'nın muhalif "Belsat" televizyon kanalına verdiği demeçte Kırımoğlu, Batı ülkelerinin, Kırım’ın en yakın zamanda kurtulacağından emin olduğunu kaydetti.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, “Ben, “Afganistan’ın işgalinden sonra 1979 yılında siz yaptırımları uyguladınız ve SSCB’nin dağılması için biz 10 yıl bekledik” dedim. Bana, günümüzde olayların daha dinamik şekilde geliştiğini ve bu kez on yıl beklemek zorunda kalmayacağımızı söylediler” dedi.

Putin’in devletin başında olduğu sürece Rusya’nın Kırım'dan vazgeçmeyeceğini ifade eden Kırımoğlu, “Bu işgali başlatan insan geri adım atmaz. Bunun için birçok kişi Kremlin’de iktidarın değişeceğini ümit ediyor” dedi.

Kırımoğlu, “Hepimiz biliyoruz ki, Putin’in çevresinde sorunlar var. Yaptırımlar etkisini gösteriyor. Büyük ihtimalle isyan içten çıkar. Ne kadar çok yaptırım uygulanırsa o kadar hızlı sonu gelir” diye kaydetti.

Aynı zamanda Rusya’nın dağılma ihtimalinin endişe uyandırdığını belirten Kırımoğlu, “Size samimiyetle söylüyorum. Biz Rusya'nın dağılmasından korkuyoruz. Ne de olsa, bu ülkede nükleer silah var. Rusya’da korkunç olaylar meydana gelebilir” dedi

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.